26 Ağustos 2013 Pazartesi

Tatsız günler - Tiroid

Merhaba,

Ben gencken, işyerinde bir çay molasında laflarken; dedim ki, şu şu hayallerim var. Emekli olunca şunu yapacağım, bunu yapacağım derken bir bey geldi ve dediki, kızım; emekliliğe çok şey yükleme, ne istiyorsan, yapabildiğin kadarını şimdi yap. Eğer emekliliğe bu kadar şey yüklersen, emekli olduğunda bir hastalanırsın, yapmak istediğin  herşey kalır.

Çok yararlı bulduğum bu öğüdü tuttum ve hiçbirzaman unutmadım. Herkesle de paylaştım.

Ne oldu, Dalyan a taşındık ve hop hastalıklar peşimi bırakmıyor. Benim ihmalimden, hem de ne; Tiroid. Son iki yıldır tahlil yaptırmadım, aman..  ne gideceğim 6 ayda bir dedim. Ne oldu TSH ım yerlerde sürünüyor. Eksikliğinde birsürü arızaya yolaçabilen ve hastalık doğuran bu hormonu küçümsememeliydim. Akabinde kanda Sodyum ve Klor eksikliği de var. Iyotsuz tuz yenmeli v.s.
Kalbi yoruyor, böbrek hastlaıkları, kasılmalar, adet düzensizliği hatta kesilmesi, ne arasan var yani.

Perşembe günü gidip, bir ultrason çektirmeliyim, ya nodül var, yada ilaç fazla geliyor. Aklıma, acaba Karatay diyeti troid bezlerini de çalıştırıyor mu sorusu gelmedi değil !!

Bu arada Karpal Tünel de değilmişim ama yine de şikayetlerim aynı diye ikinci dr. Emre Korkmaz bana bileğe takılan o siyah eldiven gibi şeyden verdi. Kullanıyorum ama ana sebep boyun fıtığı, Muğla, SSK dr Serhat Aydıner, ameliyat dedi, şimdilik erteledik. Bakalım. Bel ki buda Tiroid e bağlı kasılmadan oluyor olabilir. Dr muyum neyim :-)

Dr. ameliyat diyince hemen tatilde olan Yaprak ı -kerdeşim çağırdım. Geldi sağolsun, şimdi ben üzlmeyeyim de kim üzülsün, Ada ya kardeş yapmadık diye. :-( Ameliyat a diye çıktık evden, yolda bir Prof arkadaşını aradı Yaprak, o raporu gördü, sakın haaaa ameliyat olmayın dedi ve birsürü olaydan sonra biz akşam eve döndük.

Yıldız, anneme söyleme. Tansiyonu fırlamasın, siz buraya gelince konuşuruz.   

Offf hep hastalık konuşan yaşlı insanlara döndüm. Hepsi geçecek. Önümde 90 yaşında Kaptan June var yaw.

Kitabını da okudum, tanıştım da. Oh..



kaptan-june-ve-kaplumbagalar-june-haimoff

tavsiye ederim, çok hoş yazılmış bir kitap. Kendisine bir kez daha teşekkür ederim tüm yaptıkları için.

Bugün de Cafe İz diye çok hoş bir yerden, The Adventures of Lola diye bir çocuk kitabını bulup aldık Ada ya..

İztuzu na bina yapılmaması için elimden geleni yapacağım.

Arada Karatay kahvaltısına katılmak için Datça ya gittik. Kargı adlı güzel bir koyda gün geçirdik. Hatta çıkıp konuştuk Ada ile, Karatya dan alkış bile aldık. Sonra kendimizi seyredince, yaw Karatay a mikrofonu birtürlü vermemişim diye gülüştük.

Ünlü anne

6 yorum:

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun :(

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun çiğdem .bende de haşimato var ve iki bebeğimi kaybettim ve oğluma kardeş çok istiyorum bende ama herşey olacağına varıyor.şimdi daha da her şey kötü olmadan yaşlanmadan hastalıklara boğulmadan anın tadını çıkarmaya çalışıyorum.
inşallah ultrason sonucu iyi çıkar düzene girer herşey.
sevgiler

gügüyle hersey dedi ki...

Canim cok gecmis olsun evet ihmal etmemek lazim esimde,annemde,teyzemde ve kuzenimde de ayni hastalik var teyzem ameliyat oldu simdi daha iyi ameliyat icin iyice bir kontrolden gec tiriod bezi ilerleme yaparsa kanser olursun yani hafife alma kusura bakma amacim seni korkutmak degil sadece ihmal etmeyin kal saglicakla iyi haftalar♥

Deli Anne dedi ki...

geçmiş olsun Çiğdemim... ne tuhaf şey şu tiroid değil mi bahsini etsen bir hormon dersin ama etkisi çok ..

Unknown dedi ki...

Aaaaa Dalyan sana yaramadı diyeceğim fakat mümkün değill. Vakit bolluğundan kendine mi düştün acaba. Hemen hemen bol bol sağlık bol bol şifaaa. Kötü düşünceleri üfle gitsin.
Acil şifa sağlık mutluluk geri gelsin bir rüzgarla. Öptüm.

mine dedi ki...

her halikürda kendimi geçindiririm derdim çok iyi bilgisayar kullanıyorum vs.vsvs al işte eller de iş yok hamur işlerini bile fazla yapamıyorum
yazmayı seviyorum eskisi gibi rahat oturup kalemle bile yazamıyorum

napalım yaşlanınca hep kitap okurum demeye korkuyorum biliyor musun bir de 80 yaşındaki insanlarla birlikte olunca hep hastalık konuşurken yakalıyorum kendimi AAAAAAAAA

evet aşık olmam lazım galiba : ) ya da koruyucu aile bir aşı olma durumu olmalı : )

öte yandan bunlar üstesinden gelebileceğimiz şeyler tabii ki hele sana hiç bir şey dayanmaz yeter ki ihmal etme canım benim Ada kızı da seni de öpüyorum