8 Temmuz 2014 Salı

Boşnak Böreği tarifi. Zekiye annemden.

Merhaba,

Biraz da yemek kısmı, Cem in ailesine gelin geldiğimden beri severek yediğim bir börek var. Boşnak böreği, internet e girince ve tarif için araştırma yapınca binlerce tarif var ama bu benim ilk göz ağrım, dolayısıyla en güzeli bu tarif, gerçi kıymalısı da olsa tadından yenmez herhalde.

Buyrun, Boşnaklara gelin gelmiş kayınvalidem dem bir tarif;


Önce Nicer Dicer diye bir alette gerektiği kadar, yufkalarınızın adedi e göre patatesi  yukarıda fotoğrafta görüldüğü gibi küçük tavla zarı konumunda kesiyorsunuz. İçine bolca soğan ve karabiber, yağ ekleyip büyükçe bir kapta karıştırıyorsunuz. 4 patates diyelim ve 2 hatta 3 koca baş soğan. Bolca yağ ve karabiber tuz.



Önce yufka yağlanıyor.
Çiçek yağı kullanıyor Zekiye anne.


Sonra yufkayı katlayıp, üzerine bolca malzeme koyuyoruz.


Zekiye anne tuzu bu aşamada ekliyor.


Ve güzelce sarıyor.


Sarıyor..




Ve sonuç.


Tepsi de ki hali de görülüyor değil mi??

 Ve böyle böyle tepsi tamamlanıyor.


Birazdan 180 derece altlı üstlü fırına girip güzelceee kızarana kadar pişecek. Pişerken etrafı saran koku da muhteşem soğan kokusu olacak.

Biz yiyemeden çıktık ama ertesi gün kahvaltıda patlayana kadar yedik. ellerine sağlık.


Kalın sağlıcakla
Yarı Boşnak gelini.

3 yorum:

Hayat İzlerim, Kitap Sesleri dedi ki...

Offf ki off şahane eller,ne sağlık , sevgiler.
Not: Ameliyat önümüzdeki hafta içinde ...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Tarif icin tesekkürler,bende halamdan kiymalisini ögrendim ama onun gibi tutturamadim,oda Bosnak komsusundan ögrenmis,birde sogani minik kiymak icin ufak bir alet almistim,Bosnaklarin kullandigi bisi,ama hic kullanmiyorum!

Oglak Kizlari dedi ki...

Hadi, kolay gele. Hayat İzlerim.
Ben ce kullan, nicer dicer ile yaptı kayınvalidem .

Çoy yönlü anne