22 Eylül 2014 Pazartesi

Acı biber sosu

Merhaba,

Yine yeniden konserve.

Konserve yazılarım biraz geriden geliyor, neden mi, çünkü yaptığım kavanozlardan bir tane kavanoz açıp ailecek deniyoruz, beğenilirse yazıyorum. Ben tarifçi bir anne olduğum için gelecek sene konserve yaparken de, kendi ''blog'' umda ki denenmiş ve beğenilmiş tariflere geri dönmek istiyorum. Bu da sebeplerden biri.



Bir blog da gördüm ama billahi hatırlamıyorum hangisi. Sanırım Cahide idi.
Evet evet o hanım. Yine yeniden. 

Efenim, biberleri alıyor ve ister çekirdeklerini çıkararak ister çıkarmadan, robotta çekiyoruz ve yağ koyduğumuz tencerede kavuruyoruz.




Benim blender biraz küçük ama idare ediyoruz.



Daha sonra domatesleri, aynen fotoğrafta görüldüğü gibi rondaya atıyor ve sos haline getiriyoruz.
Ben sarımsakları da bu aşamada ekledim.
Tarifde şeker de var ama kullanmadım. gerek yok bence şekere.Turşularda da kullanmıyorum artık.


Ve hafif kavrulan, kızarmayacak, biberlerin üstüne boca ediyoruz. Biberler acı olmalı. Bakalım Yaprak gelince acısı ona nasıl gelecek. Biz beğendik. Burnumuzu çeke çeke yedik.


Tuz tabiki.


Bunlarda kesilip dondurucuya giden tatlı biberler. Kışın pizza neyin yapıldığında, Yaz ın kokusunu getiriyorlar.



Kavanozlar yıkandı, yeni kapaklar kaynamış suda bekledi.

Soslar bir açımda bitsin diye en küçük kavanozlara koyuldu ve iki gün ters, bir gün de düz bekledikten sonra karanlık dolapta ki yerlerine gittiler.

Niyemi bir gün düz; çünkü bazan foşurdayıp açılıveriyor ve eğer farketmesseniz, kötü kokular gelmeye başlıyor dolaptan.

Domates ve biber miktarlarını siz ayarlayınız. Olmadı orjinal tarifin bulunduğu güzel blog a bir tık yapınız.

Güncelleme 20 Kasım; açıp açıp yiyoruz, harika, kesinlikle yapınız.


Afiyet olsun.

Kalın sağlıcakla
Keyifsiz anne

1 yorum:

Unknown dedi ki...

afiyetler olsun,ellerinize sağlık.sağlıkla kalın...