21 Eylül 2014 Pazar

Köyceğiz İkinci El Pazarı, Varan 1

Merhaba,

Yaş 47 işte güzel bir tecrübe daha katıldı hayatıma. Üniversite ve öncesi yıllarda, bayramlarda Bostancı İstasyon da kart satmışlığım, anketörlüğüm, satış elemanlığı, noel baba ile çocukların fotoğraflarının çekilmesi ve unuttuğum nice işler yapmıştım arkadaşlarımla ama bunca yıldan sonra satış, sıcak satış pek hoştu doğrusu.

Bana eşlik eden arkadaşlarıma ( yetenekli Saliha güzel resimleriyle, fıstık Hülya, oğlunun taşları ile -pebble art - ) logistic ve teknik desteğini esirgemeyen eşime, kardeşime, güzel varlığı için - yer kavgası  etsekte :-)  - sevgili kızıma çok ama çok teşekkür ederim.

Standımıza gelen ve bize destek veren Horst ve Rosi ayrıca Pelin,Nil, Aylin ve Tarık a, Nazik e, tanıştığım diğer Dalyan lılara da  çook teşekkür ederim. İlk siftahımızı yaptıran İsmet bey ve arkadaşlarına da. Bu arada adı Valerie olan ve 8 yıldır burada yaşayan bir hanımın adını Emine yapmışlar iyi mi. Ve Valerie, bana gerçek ismimi söylediklerinde bakmıyorum bile diyor.


Havalar sıcak, o sıcakta dün sabah Ortaca Pazar ına gittik, oradan kumaşçılara girip masa örtüsü kumaşı veya örtüsü baktık. Sonra  evde ki annemin bize aldığı kırmızı masa örtüsünü kullanmaya karar verdik. Cuk oturmamış mı?

Ben bizim masamıza bayıldım. Çok sıcak olduğu için gelen-giden çok değildi, sadece 1 krem sattım ama edindiğim tecrübeler, ay şu eksik bu fazla bilgileri için belki de böylesi daha iyi oldu. Bu arada dün gece bir telaş 30 kutu krem yaptım. Son 10 kutuyu gözü kapalı yaptım, sonra da yorgunluktan misafir odasında saat 21.00 de uyuya kalmışım. Cem olmasa halim haraptı, herşeyi hazırlamış balım. Bugün bir krem satılınca halime çok güldüm.


Masa mızı dörde böldük. Kızım da vazgeçebildiği bazı  oyuncaklarını satmak istedi, olur dedik.
Paraları nasıl sayacağım dedi, halledersin dedik. Halletti de.

Bir de çok ama çok hoşuma giden, ne tv seyrederek ne de konuşarak ona verebileceğimiz hayat dersi aldı bugün. Benim nazik kızım, bir oyuncağı almak isteyen kendinden küçük bir hanıma, annesi o oyuncağı almadı diye, benim hediyem olsun al birtanem dedi. Ben de onu kutladım, ne hoş bir davranış diye, o arada küçük kızın annesi, o zaman bizde senin ücretini ödeyelim demez mi.  Kızım pek sevindi ve  her satış yaptığında da zıpladı, zıpladı.Ben satış yapınca anne sevindin mi diye sordu, çook dedim, neden zıplamıyorsun dedi. :-)


Ben düzenlemişim kendi tarafımı da oooo...  diğer kızlara bakıyorum. Altın kızlar.


Cengin ellerine sağlık, şu surat ta benim oldu bugün.


Yetenekli Saliha mız.
Iyiki geldiler, masamızı şenlendirdiler.


İşte altın kızlar ve şebek Ada.



Çok sıcak ama bir o kadar keyifli bir gündü. En çok yiyecek içecek satanlar satış yaptı. Her zaman ki gibi. Belki bizim masamızda da yiyecek olur bidaaki sefere. neden olmasın. Ben kremcibaşıyım o değişmez tabi.


Çok güzel sohbetler oldu. Olası iş imkanı sohbetleri ise tadından yenmezdi.
Çocuklar la da atölyeler yaptığımı duyan bir Muğla lı öğretmen de çok ilgilendi benim ve ürünlerimle. Bir ingilizce öğretmeni ile Ada bile bayağı sohbet etti. Pek bir gururlandım yine. İyiki onunla İngilizce konuşmuşum dedim kendime.



Hava sıcak olunca kremleri buzlukta muhafaza ettim, tester i ise ara ara çıkardım. Sonra da tek müşterime tester i sattım iyi mi.
Şaşkın ve heyecanlı anne ben.


Herkes birbirinin işiyle alakadar oldu. Taşlara bakan, resimlere, resimlere bakan benim kremlere de baktı. Çok iyi bir ekip işi oldu.
Şimdi sıra Fethiye ve diğer ikinci el pazarlarını fethetmekte. Bi de X-mas pazarlarını tabi.



Kızım ve onun bölümü.
Kazandığı parayı, yine oyuncak alarak değerlendirdi. Ne oldu, oyuncak eksildi diye sevinirken...


Nazar değmesin.
Aman da aman.
1 tane sattın, ne nazarı demeyin. Bu krem in geleceği parlak, geleceği.
Yanına göz altı kremi ve dudak balm ı da gelecek.


Kızıma da yardım ettim. Hem kavga ettik hem seviştik kızımla.


Anne bunlara kaç tl yazayım. Dur kızım dikkatimi dağıtma belki şu gelen hanıma krem satarım.
:-)
Beylere de tabi.


Dönüşte eski Köyceğiz e gidelim dedik. Yollar ve doğa muhteşem. Tam böğürtlen yiyip hayıt tohumu toplarken acaip bir sivrisinek saldırısına uğradık. Dudağımı bile ısırdılar öyle söyleyeyim. Ve kaçtık, herkes evine ve en son eve dönerken,


 Bir evin penceresin de bu sürpriz karşıladı bizi :-)


 Bi de poz veriyor.

Kalın Sağlıcakla
Fena satıcı anne


8 yorum:

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ne kadar güzel olmuş. Kremlerini kendin yapıyorsun değil mi?
Emeklerine sağlık canım ...

Oglak Kizlari dedi ki...

Evet canımcım, kendim yapıyorum.
Ve son 14 senedir de ben ve ailem kullanıyoruz.
Tarifi blog da var, bir dene istersen.

Keyifli anne

bilge ve annesi dedi ki...

Ne güzel bir gün olmuş bir dahaki sefere bol satışlar diliyorum

Hülya Henshav dedi ki...

Canım benim,çok keyifli bir yazı olmuş..düşünen ve dile getiren,kaleme aktaran yerlerine sağlık..;)Fıstık
Hülya;)

Oglak Kizlari dedi ki...

Bilge ve annesi,

Çook teşekkür ediyorum, ihtiyacım var.

Hevesli ve gururlu anne

Oglak Kizlari dedi ki...

Hülya,

Sağol.
Şimdi hedef Fethiye, orada ki herşeyi bilen arkadaşımdan aldığım bilgiye göre, belediye den Eylül bitmeden sıra numarası almak gerekiyormuş.

Kim önce giderse.

Hevesli anne

Unknown dedi ki...

Söz uçar yazı kalır. Anı koleksiyonumuzun nasıl zenginleştiğini görme adına bu yazılar çok önemli. Kalem tutan pardon klavye tuşlayan ellerinize sağlık. Sevgi ile... Görüşmek üzere...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Cigdem hanim merhabalar,günlerdir söyle rahatca kimseyi okuyamadim,simdi gördüm pazarinizi,tebrik ederim,ne tatli olmus masa bayildimm gercekten! Ada kiz beni öldürdü güldürmekten,esimde uyuyor kahkaha atamadim ama "anne sen niye ziplamiyorsun o zaman " deyisine aklima geldikce gülerim artik! Devami gelsin,emeginizin karsiligini alin insallah en kisa sürede,yüzünüz parliyor ve cok canli duruyor,kremler süper! Benimde gündüz kremlerine ihtiyacim cok oluyor ,bir türlü aradigimi bulamadim,ne cok yagli olacak ne de kuru tutacak,arada olmali,geldigimde insallah denicem kremlerinizden...simdilik sevgiler ize,devami yarin insallah!

(Bu arada sizi gecen gece rüyamda gördüm:))