30 Aralık 2015 Çarşamba

Şükür duası

Merhaba,

Dün gece kızım da ben de bir ilk yaşadık. İlk defa 40-50 kişi ile aynı anda uyuduk.

Keçiler, biriken 10-15 olan keçiler, sütler ve gelen peynirler. Kadife adlı sevimli Eşşek.

Yani uyumaya çalıştık. Allah tan iki vicdanlı aile bizimle matlarını paylaştı yoksa halimiz haraptı.

İncirleri muhteşem olan ağaç sanırım bu ağaç. Nasıl güzel hışırdıyor, gece ayrı güzel, gündüz ayrı.
Gece yıldızlar Dalyan da kinden bile parlak. Ben hiçbukadar temiz  Ülker Takımyıldız görmemeiştim. Antalya- Saklıkent   de ayrica süperdir bu konuda tabi. Tek gecerim o bolgeyi de, yildiz seyretme konusunda.

Fethiye nin daglarında nefis Tloss antik kentinin yukarılarında bir tepe eteğinde, nefis bir hava, manzara, iyi niyetli insanlar ve su siriltilari eşliğinde bir tanışma toplantısına katıldık. Tangala çiftliği evsahipliği yaptı, bu toplantiya sağolsun ciftlik sahibesi Buket, varolsun. 

Bizi ısıtan kalorifer sistemi ile evi de ısıtan harika soba. Bayılırım ateşe. Tesekkürler.

Giderken Ada nın okulu var kalmayacağız  diye karar almistik ama ciftligin otopark vazifesi gören alaninda gitmek  isteyenlere yol vermek isteyen bir araba hendeğe dusunce ve yine güzel insanlar karanlıkta yola düşme diyince karar degistirdik ve kaldık. Ne dis fircamiz nede battaniyemiz vardi.  Ada kız pek çok egleniyordu ve kalmamız için ısrar etti. E.. hadi kalalım dedim. Ve fakat gecenin belki de sabahın bir köründe uyanan Ada arabaya gidip yatalım dedi, kızım ayaz dışarısı, üstelik insanların üzerinden atlayacağız, yat dedim.  Başladı mı ağlamaya, la havleee... Neyse tuvalate gidip bir kaka yaptı ve rahatladı herhalde. Olan  benim tahta zemindeki rahat uykuma oldu. Ben de kalkıp tuvalet işini hallettim, iyiki halletmisim çünkü ; sonra hiç boş kalmadı tuvalet. 

Herdaim herseyi hazir eden insanlar vardi, hersey hoop hallediliyordu, atmosfer muhtesemdi.
Zaman zaman o harika muzik yada sohbetlerin arasinda kitap bile okudum. Kimse kimseye karismadi. Hostu.

Ve gece, aman Tanrım, o güzelim rahat insanlar, dans eden şarkı söyleyen insanlardan bir horlama çeşitleri yukseldi ki vallahi Yıldız teyzeciğim beni affet. Bir de ne kadar çok "uyku apnesi " olan var, diğer vücut ifrazatları v.s. Hepsi normal ama kisi sayısi çok olunca, çatı inip kalkıyordu vallahi. Ya şükür. Velhasıl kelam, biz hoş bir tecrube yaşadık. 



Çember de yapıldı, tabi hep kişi veya ürün tanıtımları degildir eminim çember. Baska  bir ruh halidir. Eminim oyledir. bizden sonra bahcede bir cember yapilmis, fotograflarini gordum "face" de. Biz kalamadik. Ada kız okula gidecek diye erken çıktık ve Sinifin Yilbasi partisine tam zamannda yetiştik.



Tangala çiftliği , Buket e yolunuzu düşürün harika urunlerinden; peynir, peynir, peynir, pekmez, nar ekşisi, tahin alın, alın. Destek olun ki buyusunler, daha  guzel yiyecekler yapsınlar faydalanalım. 

İlk çemberi kızımın. Çok sürmedi sıkılması Allah tan Alya vardı, çok güzel oynadılar.

Aynı amaçlarla biraraya toplanmak yeni insanlarla tanışmak e birde ustune CrocuS u tanıtmak ve grupta ki benim gibi cadılarla tanışmak süperdi



Teşekkür ederim herkes

Akşam yatagına yatan Ada, anneciğim, iyiki yatagım var, iyiki battaniyem var, evimiz, oh şükür bin kere şükür dedi ! Kecim. 





Kalın saglıcakla
Tescilli beyaz Dalyan cadısı anne

6 yorum:

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar.
Her zaman yanımızda ve başucumuzda olan nimetlerin değerini ancak onlardan yoksun kaldığımız zaman anlarız. Bu bir gecelik ayrılık olmasaydı, bu şükür duası da edilmeyecekti belki. Aslında her akşam yatağa girerken, bizlere verilen nimetlere karşı bu şükür duası yapılmalı.

Tüm sevdiklerinizle ve sevenlerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yeni yıl geçirmenizi dilerim.
Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun. Her şey gönlünüzce olsun.

tülin dedi ki...

Ülkemize barış, bizlere dilediklerimizin hayırlısını getiren bir yıl olsun 2016.
Sevgiler Ankara dolaylarından.

Oglak Kizlari dedi ki...

Degil mi Recep bey,

Yine de sasirtti beni bizdik iste.

Sagolunuz
Hayirli yillar dilerim.

Oglak Kizlari dedi ki...

Sagol Tulin, hepbirlikte insallah

Begonvilli Ev dedi ki...

İmrendim, ne diyeyim:))Güzellikleriniz bol olsun. Şükretmek huzur veriyor insana. Mutlu seneler..

Oglak Kizlari dedi ki...

Sagol a canim Begonvilli ev, bilmukabele

Keyifli anne