19 Şubat 2011 Cumartesi

Cumartesi, ev ve yalnız ben.






















Bizimkileri bu sabah TSKM saat 12.00 deki tiyatroya gönderdim. Meğer oyun Pazar günü imiş. Sanırım bu dikkatsizlik huyum beni ipe götürecek. Ada kız kıyameti koparır diye onları Kozzy e saat 13.00 deki, Kırmızı Başlıklı kıza gönderdim, bu sefer de oyun Bremen Mızıkacıları çıkmış iyimi. Öliyim ben.

Evde hiçbir iş yapmadım. Tv seyrederek 45 dk. adım aletimi yaptım. Sonra banyo yaptım ve şıkır şıkır giyinip oturdum bilgisayarın başına. ohhhh yalnızım yalnız. :-)

Deli anne den öğrendim ve okuduğum kitabı blog uma ekledim. Allah bin kere razı olsun.
http://delianne.blogspot.com/ Şimdi bu öğrendiğim yöntemle daha neler neler eklerim ben bu siteye. Ehi.. Kim tutar beni.

Cuma akşamı cicoş lar bizi dolma yemeye davet ettiler. Offff ki offff nasıl da resim çekmeyi unuttum. Hamarat teyzem Yıldız ( daha önce tembel di ) bir salata yapmış, dolmalar cicoştan. ohhh... Bulgurlu dolmaları herkes pirinçli diye yedi afiyetle. Malatya usulu. Ayşegüüüüüüüüüüüüüüüül kulakların çınlasın. Kızım yiyemedi, ah bi yeseydi, vitamine bak. Biliyormusunuz en çok ''c'' vitamini asma yaprağında varmış.
Yeri gelmişken birde Belgin den öğrendiğim bilgiyi aktarayım size. Efendim mevsiminde yapraklar toplanır ve hiçbir işlem yapmadan 20 li 30 lu halde üstüste koyduktan sonra rula yapılarak kavanoza dizilir ve ağzı kapatıldıktan sonra içi su dolu bir tencerede ters çevrilerek sıcak suyun gücü ile kapakları sıkıştırıldıktan sonra bir kenara koyulur ve zamanı geldiğinde neffis dolmalar tazecik yapraklardan sarılır. Ah ben bu yöntemi Hülya nın bahçesine gittiğimde bileydim, Ayşegül e de fasülye yaprağı toplamazmıydım. Fasülye yaprağındanda nefis soslu bir köfte hazırlanıyor Malatya mutfağında hımmm yemede yanında yat. Tarifi bende yok. bakınız internet efem..

Ellerinize sağlık Cicoş ve Yıldız.

Balkonumdaki siklamen coşmuş vaziyette ve bu üçüncü senesi iyimi. Şaşkın kız.
Başka ne var balkonda. Biberiye, yasemin, parlak Mustafa, arap saçı. Boş olanlarada reyhan, dereotu neyin ekeceğim bu sene bakalım fırsat bulabilirsem. Tohumları GDO suz bulmak lazım.

Ülkeye giren içinde fare ölüsü v.s olan ürün için tv de bir program seyrettim. Ne diyor biliyormusunuz devlet görevlisi kontrolör bayan; ürün paketli ürün değilse içinden taş v.s. çıkması normalmiş, yani söylemiyor ama fare ölüsü v.s çıkması normal demeye getiriyor. Ve biz bir şekilde yedik bunları. Ne kadar dışarıdan birşey almıyoruz da desek yinede satın alıyoruz. Ve hangi firmalara bu ürünün verildiğide açıklanmıyor. Ülker bu grubun içindemidir acaba veya Eti. Offf of..

Kızım ve teknolojiyi daim takip eden büyükbabamızın kablosuz kulaklığı. Tv seyrederken kendinden geçtiği yetmiyor bu kulaklıkla dünya danda vazgeçti. Birde bağırıyor konuşurken.
şeker kız.

Hasta çocuk annelerine kolaylıklar, biz bu sefer de yırttık şükür.

Sevgiler
Yalnız ve kafa dinlemiş, mutlu ve kızını kocasını evinde isteyen anne Çiğdem.

6 yorum:

Belgin dedi ki...

Arkadaşım siklamen ne güzel olmuş. Bizdeki yasemin gitti. Cücü çok üzüldü.
Sitene yeni bir şeyler eklemeni merakla beklemekteyiz.
Bizim baba oğul da bir şeyler yapsalarda bende kendime zaman ayırabilsem ama henüz bunu yaşayamadık :(
Bu hafta gelirseniz size çikolata soslu ıspanaklı kek yapacağım harika bir tarif.
Görüşmek üzere
Sevgiler

annelili dedi ki...

Ben de saksılarıma maydanoz ve ıspanak ektim...

Oglak Kizlari dedi ki...

Belgin,

Günaydın, Yenisini al, gidenede çok üzül. Bize geldiğinde hatırlat alalım fidanlıktan yasemin sana. Batu biraz buyusun sana boole günler çok olacak merak etme.

Bu hafta gelmek şart oldu. Ispanaklı, çukulatalı kek. Ilginç. Dört gözle bekliyoruz size gelmeyi.

Sevgiler
Pisboğaz ve bekleyemeyen anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Yasemin,

Sahi mi.
ıspanak ekşiyormu bu mevsimde. ılginç. Maydanoz ve dereotu istiyorum bende. reyhan var mutfakta, koparıp koparıp koyuyorum salatala öyle güzel kokutuyorki, yada sandolara.

Resmini koyarmısın bloguna.

tavsiyeci anne Çiğdem

mine dedi ki...

gelen iki hediye siklamene de bakamadım iyi mi ne kadar güzellerdi oysa hediyeler hep yazın gelmeli bana :) bayılıyorum tam olarak günlük tarzı yazmana ... arada bir yalnız kalıp enerji ve huzur dolman dileklerimle...

Oglak Kizlari dedi ki...

Mine cim,

Sagol. valla güc veriyorsun bana. Umarım kızım büyüyünce okuyabilir bunları, hele babasının hazırladığı bir film varki, seyrettiğinde bu dünyada olmassak bile bizi özlemeyecek herhal.

Niye Kıs ın bakamıyorsun çiçeklere??

Öperim.