21 Şubat 2011 Pazartesi

Sanctum / Kutsal yer


Merhaba,

Iyi haftalar.

Oh nihayet şu çok istediğim Sanctum- 3D ye gittim. Ve çok memnun kaldım. Tamam Avatar veya Sammy gibi filmin içine çok 3D gibi giremedim ama yinede memnun kaldım. Dalmayı özlemişim onu farkettim. Cem ise kardeşim ne işiniz var oturun evinizde sıcak sıcak, daraldım modundaydı.

Ben sanki ben o mağarada dalıyormuşum gibi hissedeceğim zannettim çünkü diğer 3D lerde öyle oluyordu. Ama bunda olmadı yada biz 3D ye alıştık. :-) Yine çok güzel bir filmdi. Ölümler ise beni pek etkilemedi, gerçekçi buldum. zaten nedense spor yapılırken alınan gerçekçi kararlar beni çok etkiliyor. Tabi orada bir film seyrettiğiminde farkındayım elbet. 127 Hours da spor ile ilgili ve güzel bir film, DVD sini seyrettik ve hem Cem hem de ben çok beğendik. Vayyy oluyorsunuz seyrederken hakikaten. İki kişi 3D ye Trio da 34 Tl verdik. Ben emekli indirimi aldım 3 Tl ehi ehi.. Sağolsun büyükanne ve büyükbaba. Onlara sattık Ada yı, Pazar günü. Önce Palladium a gittik ama yer yoktu. Allahtan arabayı dışarı park etmeyi akıl etmişiz yoksa gir-çık bile en az 1 saat sürebilirdi. Birde arka yolları bilmemiz çok işe yaradı tabi. Hava da çok soğuktu.

Fiyattan bahsetmişken Büyükanne ile konuşuyoruz. Zekiye anne Ada ya pazardan 3-4 tane aynı tarzda güzel oyuncaklar almış ve Ada onlarla oynuyor o sırada. Ohhhoo dedi Zekiye anne, öyle pahalıya aldımki bu oyuncakları 1 Tl, 1 dedi. Ada oradan demezki, 1 Tl pahalı değil ki dimi anne diye. Çok güldük. peki pahalı nedir sence diye soruncada şu cevabı verdi; 10-140 Dolar. Bu sefer daha çok güldük tabi. Ada ya parkta v.s. bazı şeyleri alması için büfe ye gönderiyorum ve evde oynarken bozuk paraları öğreniyor haliyle. Birde alışveriş ederken 1Tl ise alabiliriz ama 3 tl ise pahalı dediğim içinde kafasında bir ölçü oluşuyor herhalde. Ama dolar nereden geldi bilinmez.

Ara bilgi; Bu Cuma Türkan Saylan da 11.00 ve 14.00 te tiyatro var. Ücretli ama ücreti bilmiyorum. Tiyatronun adı; Puf un sihirli elbisesi. Bu oyunu Ada izlemişti ama bir kere daha izlese olur. Sonuçta evdeki DVD lerini 10 kere seyrediyor.

Cumartesi, ada babası ile Kozzy de vakit geçirdi. Bayağı geç geldiler. Bremen Mızıkacıları ve Cd ile evde Ada kendinden geçti. Birde yatağına yatıp müziği dinlemesi var. Görülmeye değer.

Pazar günü sabah da ben onu Türkan Saylan a götürdüm. İçimdeki Sevimli Şeyler adlı, organları anlatan bir oyun. + 4 diyordu ama bizimki henüz +4 olduğu için olsa gerek biraz sıkıldı. ama Kalp e hayran oldu. kemik i sevmedi. Mikrop tan hiç hoşlanmadı. Hatta Mikrop yüzünden bir ara çıkmak bile istedi. Tiyatro yine ücretsizdi, biletsizdik, beklerken yine bir bayan bize bilet verdi ve içeri girdik. Oyun başlayınca arkaya doğru baktım, bayağı boş yer vardı. Ikinci seanslar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. İnsanlar uyanıp, tiyatroya akın ediyorlar galiba.

Bugün mü, bugün minübüse binip Küçükyalı ya gittik. Ben kıl anne şöförü uyardım yine. Neden hızlı gittiğine dair. kızı tutamıyorum dedim ama sonra kötü ayrılmadık ve inerken buyrun burası uygunmu diye kibarca sorunca bizde kendisine hayırlı işler dileyerek ayrıldık. işimizi hallettik, pasajları gezdik Ada kıza 1.5 Tl lik bebek aldık, Ptt ye gittik maaşımızı çektik, sıra beklerken, Ada oradaki sevdiği fırından krikkirak aldık, bende yedim. Çorba içelim derken Ada ayran ben bir lahmacun attım. Nasıl ama. Dönüşte sıramız geçmişti Allahtan bir bayan bize yakın olan bir numara verdi ve hoop maaşımı aldım, benim aldığım numarayıda Ada ya verdim yeni gelen ve bir sandalyeye yorgun çöken bir beyefendiye vermesi için. Ada koşarak geldi, amca ona eyvallah, sağol demiş. :-) Dönüşte Maltepe ye uğradık, Ada nın yuvasına uğradık ve balıkçıdan biraz balık aldık, akvaryuma zira iki balığımız kalmıştı. Hava çok soğuktu ama eğlendik. Eh akşam oldu zaten. Menü mü, Pırasa çorbası ve Pırasa nasıl damardan Pırasa, heryer Pırasaaaaa.. Şöyle bir 3000 Tl ayırsam güzeeel bir akvaryum yapsam. Ahhh... ah.

Ada bugün Ingilizce de atak yaptı. Anne bak Ingilizce konuşuyorum diyip, onu verirmisin, şunu yaparmısın diye cümleler kurdu. İçim eridi içimmm.

Birde dün baba bak girafa diyor. Giraff ile Zürafa karıştı yani. Bizi çok güldürüyor bu kız.

Kızımın kaka düzeni de geri geldi şükür.

Aşı konusunu tartışmaya açıyorum. Bizim doktorumuz 5 yaşına kadar aşı yok dedi ama çoğu arkadaşımdan duyuyorumki 4.5 yaşında karma tekrarlanıyormuş. Merak ettim ticari bir değişiklikmi yoksa gerçekten çocuklar aşımı olmalımı. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Bu arada ''kakao'' işi meclise sunulmuşa bakalım altından neler çıkacak.

Thcibo da kahvaltılık ürünler varmış. Ada okuldayken bir Carrefour-Cevizli yapayım bari.
Hem de benzinciden aldığım bedava AFM sinema biletim var. Yaseeemmiin ne yapıyoruz bu hafta. Bu bileti kullanmalıyım yoksa yanacak. Şu bilimkurgu 3D ye mi gitsek.

Resim; Kızım ve Kalp. İçimdeki Sevimli Şeyler oyunundan. Üşenmedi kızım taaa aşağıya sahneye indi, sıra bekledi ve sonunda resim çektirdi.

Haydi bakalım görüşürüz.
Twitter anne Çiğdem

5 yorum:

mine dedi ki...

demek en pahalısı dolar ha şimdiden öğreniyor olması ve bir fiyat kavramı oturtması çok tatlı
nasıl da doluveriyor dolarlar biryerlerden çocukların aklına : ) dolu dolu günler, geceler hep bizlerle olsun
güzel bir hafta diliyorum

Oglak Kizlari dedi ki...

Evet Mine cim, Büyükbabası para verincede, kaptım paraları anne diyor.

Bütün çocuklar öyle akıllı ki.

teşekkür ederiz iyi dileklerin için.

Neşeli anne Çiğdem

Belgin dedi ki...

4 yaşından sonra 4,5 gibi karma aşı yapılıyor. Bence doktora tekrar sorabilirsin.
Sevgiler

Oglak Kizlari dedi ki...

Belgin im,

Evet, aramalıyım Şifa yı
Marmara daki dr unada bir sormalıyım.

Operim.
Yogun anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Mineee,

Nasil özledim sizleri. Bir gun girip bir gun giremiyorum. Eşim tekrar DNS ayarlarini girdi bakalim.

Iyi dileklerin için sağol.

Yazı yazmayı özlemiş anne Çiğdem