7 Mart 2012 Çarşamba

Evde çamaşır makinası için detarjan nasıl yapılır?

Merhaba,

Evvvet, bu da yapıldı. Bu iş tamamdır. Şimdi sıra eve giren kağıt peçete ve tuvalet kağıdını kullanımını çok aza indirmek. Yerlerine tülbent ve bez peçete kullanmak.

Bakalım.

Efendim 2 litre su gerekli. 1 Litresi kaynatılır ve uygun bir kaba dökülür, içine rendelenmiş yarım bardak kostiksiz, soğuk basım sabun rendesi eklenir ve karıştırılır, ve yarım bardak boraks ve yarım bardak klorsuz çamaşır sodası eklenir, iyice karıştırılır ve kalan 1 litre su soğuk veya ılık eklenir. Sonra da, yarım bardak veya daha fazlası  çamaşır makinasının detarjan kısmına koyulur. Yumuşatıcı kısmına yarım bardak sirke ve biraz istediğiniz kokulu bir yağ eklenir. Sirke ev yapımı ise süzmeyi unutmayınız.

Yalnız beyaz çamaşırlarınızın sararmaması için önce yarım bardak çamaşır sodası ile bir kere yıkayınız. Sonra bu yaptığımız detarjanla yıkayınız. Ben renkli çamaşırlarada uyguladım bu yöntemi.





Belgin, karıştırma işlemini gerçekleştiriyor.




Buğday derneğinin verdiği text.

Belgin ve Batuhan bizdeydi bugün. Aman ne güzel oynadılar, Ada ve Batuhan. Hiç kavga olmadı desem inanmassınız tabi. Ama valla olmadı. Hatta parka bile gitmek istemediler. Neyse park günleri yakındır. Bol bol gideriz.

Kötü haber, İçerenköy deki, park maalesef artık kum değil. Bize bu Yaz, Nezahat Gökyiğit parkı gözüktü. Tek kumlu park orada kaldı herhalde.

Menü, patatesli, peynirli parmak börek ve kısır. Tatlı olarak da Eti Burçak. Çocuklara da makarna ve barbunya. Sefil dim yani.


Çevreci anne Çiğdem


6 yorum:

zeynep dedi ki...

Çevreci ve becerikli anne Çiğdem.
Tebrik ederim , sevgiler.

Unknown dedi ki...

Tebrikler canım yaaa..
Harikasın..:)))))

Tarkanın Annesi dedi ki...

Vallahi ne maharetli kadınsın Çiğdem şaşıp kalıyorum bu yaptıklarını okudukça senin gibisi zor bulunur vallahi:)

Oglak Kizlari dedi ki...

Zeynep,

Ben dimi, ben.
Ehi..

kıçı kalkmış anne Çiğdem

----------------------------------

Meliha,

Ehi..

Sevinmiş anne Çiğdem
---------------------------------

Tarkan ın annesi,

Bittim valla.
Teşekkür ederim.
Umarım devam ettirebilirim.

Azimli anne Çiğdem

servis dedi ki...

Bloğunuzda ki yazıları sürekli takip etmekteyiz, iyi yorumlar diliyoruz. Firmamız dell şarj cihazı sizlere başarılar diler.

Oglak Kizlari dedi ki...

Teşekkür ederim.
Ünlü anne Çiğdem