28 Eylül 2012 Cuma

İpek Çoraplar - Lale Belkıs

Merhaba,

Dağılmış anne Çiğdem yazıyor. O kadar çok şey oluyorki hangibirine yetişeceğim şaşırdım.  Şikayetçi değilim. Çok yoğunuz çok. Kitapları parkta okuyorum, kızımda oynuyor. Hastalık bitti, anasınıf için rapor alındı. Pazartesi Pikniğimiz var.  Para durumumuz felaket ama kimin umrunda, heheytt.

Lale Belkıs ın hayatının bir kısmını anlattığı kitabı yeni bitirdim. Harika. Lütfen edinin ve okuyun.
Dil, terbiye o zaman ki  harika deyimler, değişik bir anlatım. Ülkenin hali v.s süper.

Mutluyum o dönemi ucundan köşesinden görebildiğim için.

Gerçi, çocukluğumun kötü üvey annesidir Lale Belkıs ama havalı bir kötü anne.

Suadiye, Mehmet Karamancı ilkokulundan koşarak eve gelir çantamı atar ve önlüğümü çıkarmadan annemin elinden tutar ve şimdi Boyner olan mağazanın yerinde bulunan sinemaya giderdik-koşardık.

 Türk filmleri,  nedense aklımda Emel Sayın ın oynadığı ''Feride'' filmi var yada bir başka film kimbilir. Küçüğüm, annemin elimden tutup koşturmak yeterince keyifli, bide üstüne film, frigo ohh..

Etraf yeşillik, kalabalık yok. İnsanlar hep güzel ve iyi giyimli. Kadıköy vapurunda özel lüx kamaralar var, herkes birbirine selam veriyor. Babama senin yeğen büyümüş diyen ablalar. O yeğen benim, çapkın babamın yanında ki.

Lale Belkıs 7 çocuklu bir ailede büyümüş. Fakat eski güzel bir aile.

Hoş bir kitap, şiddetle tavsiye ederim efem.




Kitapkurdu anne Çiğdem















1 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

benimde çocukluğumun kötü üvey annesidir lale belkıs,hiç sevememiştim onu ama demek ki iyi oyuncuymuş bizleri inandırmış,ilginç bir kitaba benziyor aklımda olsun...