19 Mart 2013 Salı

Maraz-Ayse Arman ve daldan dala

Gunaydin,

Uzun zamandır okumuyordum Ayse Arman ı. Belirli bir sebebi yok, olmamış işte.
Bu sabah kardesim ''maraz'' adlı yazısını paylaşmış benimle. sağolsun.

Ne güzel yazmış yine, daha dün değil evvelsi gün kızıma uyurken baktıgımda aynı şeyleri dusunuyordum.
Hayat ne garip

Eski ''maraz'' larımı hatırlayıp gülümsedim. Her işte bir hayır vardır, olaylar kötü olsada  üzülme derler ya eskiler, hakikaten doğru bence, en azından benim hayatım için. Belli ki Arman ın hayatı içinde.

Iyiki olanlar olmuş, iyiki varım, iyiki ailem var. Iyiki marazlarım da olmuş veya olacak.

Buyrun orjinal yazı için bir tık.

Güzel kızım antibiyotik alıyor, orta kulak iltihabi. Son üç haftadır hep burnu akıyor ve burnunu çoğu zaman açamıyorduk. Sonuç akıntı ve kulak iltihabı. Bu ikinci kulak iltihabımız. Neyse ki başlangıç aşamasında demiş dr. Keyfi yerinde kızımın, tek problem sabahları evde kahvaltı etmek. İlacı okula gitmeden vermeliyim o yüzden.

Bu sabah, börek ve çorba vardı, hangisi dedim, çorba dedi, çıkardım buzluktan ekşi nohut  mayalı ekmeğimi, ''ben yaptım ehi.'' Tarif için bir tık. Isıttım ve çorbaya ekledikten sonra verdim kendisine. Çorbanın sonuna doğru anne bunun tadı kötü dedi, hay Allah kontrol etmedim, bişey  mi oldu acaba diye hemen bir kaşık aldım ve hayır, gayet lezzetli dedim. Necev ap verse beğenirsiniz, anne sen zaten herşeyi beğeniyorsun.

Bu aralar seçicilik konusunda babasına çekmiş kızımın benim, ailemizin, hayat olaylarının hakkında pek güzel, pek yerinde tespitleri var. Akıllı kızım benim, nazardeğmesin.

Benim belim tutulmuştu ya, dr. a gitmedim, ciddi bişey olduğuna inanmıyorum, neden olduğunuda biliyorum.
Yine de internette bir araştırma yaptım veşu çok faydalı esere rastladım. Lütfen vakit ayırıp dinleyiniz.
Aynı dr. vizite ücretini ödeyip gittiğinizde de bu kadar çok ve detaylı anlatmayacağını lütfen biliniz. Tecrübe ile sabittir. Bir tık.ve tık.

Bir de insanın beli tutukken şu '' kettlebelts'' çalışmalarını izlemek çok acı veriyor, sadistmiyim neyin.



Bir de hatırlatma yapmakta fayda görüyorum, bel için en iyi egzersizler, yüzme(bilhassa sır üstü), bisiklet ve yürüyüş. Bisiklet ve yürüyüş yaparken kollar da hareket ederse boyun kasları da çalışır. Vay be bu pilates derleri bayağı faydalı olmuş bana. :-)

Bir de şu konuda yazayım da, bu post iyice daldan dala olsun. Siz de Facebook daki hesabınıza , yeni bir arkadaşlık isteği gelince benim gibi heyecanlanıyormusunuz. Ben çok da merak ediyorum, bu sabah Burcu gelmiş mesela, aman bir telaş,arkadaşlık isteğini onaylarken bir keyif. Delimiyim neyim.

Öperim.
Beli hassas anne








4 yorum:

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Çiğdem, Çok tatlısın:O). Hiç görüşmesek de blogumun bana kattığı GERÇEK arkadaşlarımdan birisin:O). Sırf bunun için bile değermiş yazmaya... Sevgiler...

begonvilliev dedi ki...

Günaydın:))
Öncelikle geçmiş olsun. Tatlı kızınız çabucak iyileşir inşallah. ayşe arman'ın yazısına az sonra göz atacağım. Ayrıca verdiğiniz linklere de.. Sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den.
Not :Bir süre sizlere Wordpress uzantılı bloğumdan sesleneceğim. Blogspot uzantılı olanda sorun var maalesef. Çözmeye çalışıyorum.

Asortik Krep dedi ki...

Ben de heyecanlandım şimdi,gelince gideriz dedim ona da..

Oglak Kizlari dedi ki...

Burcu m,

Damardan girmişssin.
Sağol bidenem.

Duygulanmış anne


-------------------------

Sağol begonvil. Benden de sevgiler.

Umarım cabuk hallolur problem, yada kızımın deyişiyle proglem.

------------------

Asortik,

Iyi demişssin.

Operim.