28 Haziran 2013 Cuma

Karbonat ve ev kullanımı.

Merhaba,

 

Çok bilmiş sayesinde uzun zamandır bende deodarant yada roll-on yerine sadece ve sadece karbonat kullanıyorum. Çok memnunum. 

Hatta kızım da, anne bana da bana da diyor, beni kullanırken gördüğünde. Ona da zaman zaman kullanıyorum. Ne görürse o. En sevmediğim şeydir daha yeni yetme kızların veya erkek çocuklarının ter kokması. Hep annelerini suçlarım. Ammmman benim başıma gelmesin.

Sadece bir kez kolumun altını yaktım oda benim hatam, sabah yürüyüşünden önce sürdüm ve bir saatlik yürüyüşün sonunda duşumu aldıktan sonra tahrişi farketmeyip tekrar kullandım. Gün boyunca otururken de acıyan kolumun altından sivilce çıktığını düşündüm ama o ara yanarmış. Bir hafta kadar karbonat kullanmadım, şimdi son üç haftadır tekrar düzenli kullanıma geçtim.

Ayda en az iki kere de ayaklarımı karbonatlı, ılık  suda bekletiyorum. Yaklaşık 20 dk sonunda aykalarım nasıl yumuşuyor ve ponza taşına nasıl hazır hale geliyor anlatamam. Deneyin ltf.

Velhasıl bu karbonat, her derde deva bi tuz. Ben labaratuvardan alıyorum birer kilo olarak.

Buyrun çokbilmiş in yazısı.  

Doğumdan sonra ter kokusu nasıl önlenir?


Cevap: Karbonat.

Evet, bu kadar basit :)

Doğumdan sonra ciddi bir ter kokusu sorunu yaşadım. Değişen hormonlardan mıdır, kimyasal yapıdan mıdır nedir, sebebini bilmiyorum ama beni aşırı derecede rahatsız ediyordu.
Emzirdiğim için kimyasal maddeler de kullanmak istemiyordum.
En sonunda karbonatı keşfettim.
Bir tuzluğa karbonat doldurdum. Banyodan çıkınca parmaklarımın ucuna biraz karbonat döküyorum ve kurulanmadan, ıslak cildime sürüyorum. Cilde tuz sürünce nasıl hafif bir yanma hissi olursa, ona benzer bir his oluşuyor. Sonrasında da bütün gün rahat ediyorum. 
Eğer banyo yapacak vaktim yoksa dilediğim zaman, koltuk altımı ıslatarak karbonat sürüyorum.
Güzel kokmasını istersem karbonatın üzerine pafüm de sıkıyorum ya da terlemeyi tamamen kesmek istiyorsam (iş görüşmesi, toplantı vs gibi nedenlerle) antiperspirant krem sürüyorum.
Hatırlatmak isterim : Karbonat terlemeyi kesmiyor, sadece terin kokmasını engelliyor.

Güncelleme: Eğer karbonat sizde işe yaramazsa sulandırılmış sirke ile silmeyi deneyin. Elma sirkesinin kokusu daha hafiftir.
Karbonat bazik, sirke ise asidik maddeler... İnsanların da bazılarının teri asidik,bazılarınınki baziktir. Karbonat işe yaramazsa, sirke kesin yarar :)

Güncelleme: Karbonat, ayrıca kıyafetlerin koltuk altı kısmında meydana gelen sarı lekeleri de oluşturmuyor, deodoranttan farklı olarak. Ama koltukaltınızı yıkamadan üstüste karbonat sürerseniz karbonatlı kek gibi kokabilirsiniz, temizlenmeden sürmemenizi tavsiye ederim.

Güncelleme: 2,5 senedir istisnasız her gün karbonat kullanıyorum. Herhangi bir yan etkisini görmedim. Kızarıklık, kaşıntı ya da beze yapmadı.
 
Teşekkürler.
Kalın sağlıcakla
Paylaşımcı anne

4 yorum:

Aquaris Blog dedi ki...

ev teizliği özellikle buzdolabı için biz de karbonat kullanıyoruz ve
bulaşık yıkamak ıcın bı cay yakısı arap sabunu.
katı olan tabi.
her şeye arap sabunu kullanıyoruz artık neredeyse ben de tavsiye edeim yri gelmişken

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Bu karbonat her derde deva galiba, ter kokusu ile ilgili sıkıntım olması bu güne kadar ama aklımda bulunsun güzel kızın, güzel annesi, sağol:)

Begonvilli Ev dedi ki...

Harika! Her zaman doğal olandan yanayım:))

ÇokBilmiş dedi ki...

Yeni keşfim de şu: Çay ağacı yağı da ter kokusunu önlüyor :)