31 Temmuz 2013 Çarşamba

Agustos böceği ve vahşi hayat

Merhaba,

Maalesef gidemedik bugün deniz kenarına. İşler vardı.

Gerçi bir tanesini erteledim, çünkü arıları öldürmek istemiyorum.

Şöyle anlatayım; asma da bir, klimanın içinde bir peteğimiz vardı geldiğimizde, aa ne güzel doğal bal yiyeceğiz dedik önce ve fakat sonra telefon bağlamaya gelen bey, bize sormadan, alışık olduğundan olsa gerek; ben böyle çalışamam dedi ve bastı raid i zavallıların üstüne. Öldüler tabi ( Ada ya bayıldılar dedik) petekleri de dağıttı, ben geldiğimde çok geçti. Bide üstüne ilaç sıktığı daldan üzümüde kopardı ve yemeye başladı. Hey Allahım dedik. O arada bunların gerçek, yani bal verecek peteklerden olmadığını, arıların eşek arısı olduklarını ve sadece larvaları beslediklerini, bizi veya çocuğu sokarsa iğnelerinin düşmeyeceğini ve defalarca sokmaya devam edebileceklerini öğrendik.

Çokbilmiş ( oda ayrı bir hikaye) telefoncu bey, giderken, aman dikkat edin geri gelir onlar dedi.
Biz tabi çok üzüldük, yerdeki arılar bizi daha da üzdü fakat hakikaten bir hafta sonra geri döndüler.
E şimdi ne yapacağız. Raid alacakmıyız yoksa bu işin başka bir yolu var mı?? Bi de tam mutfak girişindeler ve hakikaten bize gelip geçtikçe kızıyorlar. Acil cevap bekliyoruz bir bilenden yoksa maalesef sonları mecburen ...

Aaa bir sürpriz, duşakabin geldi ama montaj için bayram sonrasına gün veriyorlar. Şaka herhalde dedim ama çok ciddi olduğunu belirtti beyefendi. Bu durumda asıl işi taksi şöförü olan yerel bey den montaj yardımı alacağız. Gülmekten gözlerimden yaş geldi. Bu arada hasbelkader cam neyin kırılırsa o da bizim bütçemize artı delik yaratacak. Oysa Tekzen yapsaydı montajı, hem iki yıl garanti hem de cam kırılırsa Tekzen değiştirecekti, ücretsiz. Neyse bu arada Tekzen in buralarda Koçtaş olduğunu ve Fethiye de şubesi olduğunu öğrendik.

Yazının esas konusu ise sabah yaşadığımız komik, güzel ve vahşi olay.

Bahçemizde iki kedi var biri Boncuk, kısırlaştırılmış olan ve diğeri Zeytin, normal sex hayatı olan.
Bu sabah tam da yanımızda ki Sığla ağacında öten iki agustos böceği, kendilerini gözlede görüyorduk, bizim sohbetimize konu oluyordu aynı zamanda da Zeytin den bahsediyorduk. Zeytin ikinci kedi olması sebebi ile arta kalan mamaları yedi ve  Cem dediki ohh ne ala yeyin bakalım emekli sahibelerinizin parasını .. o arada birbirimizi zor duyuyoruz bu sevimli böceklerin sesi yüzünden.


 kaynak için tık.
bilgi için bir tık daha.

Ve birden,Zeytini sanki tatlı uykusu bu sefil böceklerin sesinden bölünmüş gibi yerinden kalktı ve Agustos böceklerinin bulunduğu Sığla nın altına geldi, o iki böcek ve diğer ağaçlarda ki tüm Agustos böcekleri sustu iyimi. Cem hemen aslanım Zeytin beaaa, bu evin esas kedisi Zeytin dir benim nazarımda bundan sonra dedi. Biz gülüp konuşuyoruz ama diğer herkes yerli yerinde ve ortalık sessiz
derken Zeytin zıpladı ve biz yakalar diyorduk ama hantal ve sevimli böcekler uçtu. Bu kovalamaca epeyi bir sürdü ve biz doğa, vahşi yaşam v.s sohbetine daldık.

Şu anda yazarken de, bilgisayar ekranımda en az beş minik sinek mi böcek mi ne desem ondan var.
Evin böcek toplayıcısı da benim. Öldürmeden kavanoza alıp, Ada ile inceleyip, sonra da onları bahçeye bırakıyoruz. Köygöçerten lere dokunmuyoruz, hem böcek yerler hem de çok sevimliler diye.

 Kertenkele 18
 kaynak için bir tık.

Bugün bide bahçe çimlerini biçme maceramız var ki, off her yanım ağrıyor.  Cem diyor ki, ulan ne işim var burada, ne güzel yaşayıp gidiyordum şeherde diye :-)

Malum ara kabloyu, fotoları paylaşabilmek için, yarın bulmayı umuyorum.

Kurban bayramında doluyuz bu arada. Cicoş, annem, teyzem neyin Yaprak toplayıp gelecek. Gelin yine tabi ama pansiyon yada bahçeye çadır servislerimiz devam ediyor olacak haberiniz olsun.
Tabi son anda planlar değişmesse.

Kalın sağlıcakla
Başımızın üstüne diyen anne







4 yorum:

asli@b dedi ki...

Çiğdem'cim,
Arılar şakaya gelmez. Bizim balkonda aynı peteklerden vardı, gece onlar uyurken raid sıkmak en geçerli çözüm dediler. Murat ikna olmadı, kıyamadı, başka bir çözüm yolu olarak, peteği başka yere aktarmaya çalıştı. Hem elinden hem de göz kapağından soktular, amonyak sürdük, Allah'tan şişliği anında indi. Sonuç: ertesi gece raid. Öpüyorum!

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ya ne güzle yeni ve eğlenceli bir hayat başlıyor senin için anladığım kadarıyla, hep mutlu ol, çok sevgiler :)

Sevgi dolu bir dünya bu dedi ki...

hahay okur okumaz duruun onlar yaban arısı ne balı,bizim bal arılarından bile çalarlar ellerinden gelse diyecektim.zaten öğrenmişsiniz.evet defalarca sokarlar benim gibi alerjisi olanları hastanelik ederler aman dikkat:D raid e üzüldüm,evet kendimizi koruyor ama doğayı da mahvediyoruz,aslında bu hayvanın düşamnı neyse onu bulup öyle halledebilsek ne iyi olurdu ama imkansız günümüzde:((

Oglak Kizlari dedi ki...

Aslı cım, evet Raid bizde de çözüm oldu.
Böcek işleri benbim işim.

Bocek sever ve savar anne

-------------------

Özlem,

Aminn.

--------------------

Nalan,

ammmann diyim.
seninle aynı fikirdeyim.

Doğalımsı anne