6 Ekim 2013 Pazar

Dalyan

Merhaba,

Cuma günleri pazara Ortaca ya gidiyorum. O kadar ruhsuz bir ilçe ki, nasıl anlatsam, aslında cennet olabilecek biryer, yeşillik bölümleri öyle de zaten, ama merkez felaket. Ne bir düzen var, ne bir imar planı var nede uyulan bir kural. Oturacak ağaçlıklı şu her ilçede olan parklardan bile yok ! Burada ''ortaçağ'' deniyormuş, halk arasında, pek güldüm.

Sebze ve giysi pazarı ayrı ayrı sokaklarda. Giysi pazarıda renkli ve çeşitli. Sebze pazarı ise bana göre harkulade. Taze, o sabah kopmuş sebzeler alabiliyorsunuz. Tamam ilacını filan kontrol edemem, muhtemelen ilaçsız da bişey yoktur :-( ama tazelik ve lezzet süper.

Bu hafta kocaman uzun kabak buldum mesela. Dolmasını yaptım. Muhteşem oldu. Üstüne de yoğurt ve erime tereyağ, nane ve biber ıhmm... içinden çıkanlarla da mücver. 

Foto yok maalesef, yedik bitti. Ada bile itiraz etmeden yedi.

Tam da Cem, oh be Bayramda annemler geliyor, Yıldız geliyor, doyucaz derken kendisine iyi kapak oldu. Ehi..

Burada da havalar serinledi, hele dün ve evvelsi gün, güneş olsa da, kuzeydoğu dan ( öğrendik) bir rüzgar estiki tüm gün, sormayın. Ev hemen 19,5 a düştü. Ama bugün süperdi hava. Bahçede güneş altında terleyerek okuduk vallahi gazeteleri.



Soğuk sabhlardan biri. Pijamalar ve kedilerimiz. Zeytin e rahmet okuyarak tabi.


Boncuk, keyifte.


Bişey dikkatini çekti, bakışa bakarmısınız.


Dertlerimizden biri, bu güzel sokakları asfaltlamıyorlar. Asfalt anlayışları İstanbul daki asfalt ta değil. Mucur ve üstünden silindir geçmesinden ibaret. Dolayısıyla heryer toz. Ben bile, düşünün ben bile ( Canan kulakların çınlasın) toz alıyorum. Almak zorunda kalıyorum. Oysaki cennet olur biraz temizlense, heryer çiçek böcek zaten. Elbirliği ile bozuyoruz, olanı.


Cem in sabah gezmelerinden birinde çektiği güzel foto.

Ada kız birtürlü toparlayamadı nezle devam ediyor. Yine antibiyotiklik olmayız umarım.
Bu hafta Kayaköy gezimiz iptal Birde  İztuzuna yapılması düşünülen betonarme binaların açıklamasına katılacaktık bu hafta, olmadı. Sonuç mu buyrun 

Yapılmamalı. Gerisi gelecek çünkü. Yapılmamalı.
Bu başkan hayır der, öbürü gelir evet der, o gider başkası gelir v.s Ülkem.

Endişeli anne
Kalın sağlıcakla



5 yorum:

ilhan dedi ki...

Ben oralarda yaşarken kıymetini bilememişim o pazarlardan taze otları, sebzeleri, yumurtaları ev ekmeklerini almak büyük nimetmiş. kedileriniz muhteşem. Mucuru döküyorlar turizm sezonu gelirken tamam. Yazı ancak geçiriyor ve sonra berbat oluyor. Çünkü kışın orada yaşayanlar insan değil.Size mutlu ve şanslı bir yaşam diliyorum.

Ra55 dedi ki...

Merhabalar.

Yakındığınız Ortaca'nın birkaç fotoğrafını görmek isterdim.

Selam ve dualarımla.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ne şanslısın bir bilsen :)

Ra55 dedi ki...

Merhabalar.

Malum Kurban Bayramı yaklaşmaktadır. Bu vesileyle Kurban Bayramınızı kutlar; tüm sevdikleriniz ve sevenlerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim.

Bizleri Allah'a yaklaştıracak olan kurbanınızın da hayırlı ve mübarek olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim.

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım merhaba.blogunu bugun kesfettım.bende beklerım sayfama.senı.sayfama eklıyorum.takıpcınım..dalyan,ortaca ıyı bılırım oraları.ne guzeldır oralar...sevgılerımı bırakıyorum..