11 Kasım 2013 Pazartesi

Ayvalı kurabiye.

Merhaba,

Yazılar haftalığa döndü, idare edeceğiz artık.
Affola.


Kızımın Tofi si. Teyze aldı tabi. Fahiş fiyat.  Hergelen arkadaşı bayılıyor. En son Nisa bayıldı. Nisa M. ( adını birtürlü hatırlayamadığım) kızı. M den Ingilizce pratik ders alacağız inşallah. Sadece orjinal dili duysun kızım.


Ada kız ın 10 Kasım da okuduğu şiir.
10 Kasım sabahı kalktı, Günaydın demeden, şiirin tamamını okudu. Selamını verdi. Oysa sadece ilk ve son paragrafı ezberlemesi gerekiyordu.


Meraklı minik lere devaam.


Evde bolca ayva vardı. E buranın herşeyi gibi ayvası da çok güzel. Ne yapsak, versem yemezler, ben hepsini bitiremem. Haydi elmalı kurabiye gibi yapayım dedim. Kalanı da reçel niyetine.. neden olmasın.


hamuruna fındık da rondadan geçirip ekledim. Güzel oldu. Hem de daha az un aldı.


Peynir altı suyumu kullandım.


Toparladım.


arada hazır maya bile olsa, ekmek fırınladım.



süper kabardı.



Pazar kahvaltısında Ada kız a ekmeği verdim. Kabından taşan ekmek, kesince kızıma Miki fare oldu iyimi. Aman bu sayede çabuk yendi ekmek. Gözler;  ceviz, ağız ;  fıstık ezmesi.



İçli köfte yaptım ya, oyle yapıp, ayva ve ceviz, tarçın karışımını içine koyup oyle verdim fırına.


Nefis.



Koyacağım kabı, hindistan cevizi ile kapladım.


Onceden kalan şerbetim vardı, fırından çıkınca içine hoop. Caz cuzz..


 Tepsiye dizildiler.
Tarif;
Malzemeler
  • 125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3-3.5 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
  •  yarım paket k. tozu
  • vanilya
İÇ MALZEMESİ
4 adet elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz

  • Elmayı rendeleyin.şekeri katın, suyunu çekip karamelize olana kadar pişirelim. Cevizini de ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edelim. Ölçüler belli olsa da unu yavaş yavaş koyun.
  • çizgili modeli yapmak için hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parça alıp, yarım cm. kalınlığında açın.
  • Üçte ikilik kısmına boylamasına, bıçakla çizikler atın. Boş kalan kısma elmalı  içden koyup sarın. Hafifçe  büküp ay şekli verin.
  • Yuvarlak şekli vermek için hamuru 0.5 cm. kalınlıkta açın. Su bardağıyla kesin. Bir parçanın ortasına elmalı iç koyun. Diğer parçanın ortasına artı şeklinde kesik atıp ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırın.
  • Yağlanmamış tepsiye dizin. 170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırınınız çok çabuk pişiriyorsa kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150 ye düşürün.
  • Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.
kaynak;  http://cahidejibek.com/












Arada gezmeler.
Nefis yerler. Ah birde kirletmesek.

Film başlamış, çağrılıyorum. Kalın sağlıcakla.

vakitsiz anne

5 yorum:

Hande Harmanci dedi ki...

Ne guzel yerde yasiyorsunuz!

Hayat İzlerim, Kitap Sesleri dedi ki...

Sen ne marifetli annesin yahu :)
Ellerine sağlık :)

Oglak Kizlari dedi ki...

Di mi ya Hande m. Ama koca kişisi pek mutlu diil. Bakalım bizi neler bekliyor olacak.

Endişeli anne

-----------------

Ben di mi, ehi..

Kabarık anne

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sayfaniza her ugradigimda icimi bir huzur kapliyor nedense,insallah sizde mutlusunuz,lakin cok dingin bir yerde yasiyorsunuz,hep hayalimde olan...

ayvayi cocuklarina sevdirip mutlu olan anne:))

Recep Altun; dedi ki...

Merhabalar.

Ayvalı Kurabiyeleriniz bir harika görünüyorlar. Bir bardak çayla birlikte çok hoş bir sohbet anını en güzel bir şekilde tadlandıracağından eminim.

Elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.

Selam ve dualarımla birlikte Din Günü'nün Sahibi'ne emanet olun efendim, saygılarımla.