19 Haziran 2014 Perşembe

Sarsala koyu - Dalaman

Merhaba,

Öyle biryere gittikki, offf tam bir doğa harikası yok, yok.
En sevdiğim şey, kumsalda ağaç gölgesidir, e bu koyda bolca var ama biz öğleden sonra gittiğimiz için maalesef yer kalmamıştı.


Böyle nefes kesen bir manzara.
Dalaman ı geçtikten sonra havalimanına doğru giderken soldan ayrılan bir kavşakla, güzel bir yoldan ilerliyorsunuz. - Sonja bizi daha önce o bölgeye götürmüştü. Kocagöl. - ve sonunda yılan gibi aşağıya inen bu manzara ile ennihayetinde Sarsala ya varıyorsunuz.




Arkada bir böcek, daha gelmedik mi, kızım topu topu bir saattir arabadasın, şehirde bu saatte böyle bir yere varamassın artı hava kirli olur v.s amma o artık kırsal kız.





12 adalar mevkii, hani şu Göcek ten kalkan teknelerin gezdiği yerler. Kimbilir belki biz oarada otururken, Ada nın hemen arkasında Kraliçe Elisabeth vardı, ya da ne biliim..



Giriş 5 Tl. Hizmet sadece çöpler alınıyor. Bir kafetarya var, fiyatlara bakmadım. Sol köşede, kafeteryanın hemen arkasında hiç susmayan bir jenaratör var ki, can sıkıcı. Allahtan rüzgar pek duymanıza izin vermiyor. Yada benim gibi kıllar duyuyor sadece.


Memleketimden çanak çömlek fışkırıyor.


Arabada ki perdelere dikkatinizi çekerim. Ve evet bu güzelim koyda izan, düzen yok. Doğa süper, ama insanımız maalesef beceriyor hemen düzensizleştirmeyi. Niye kumsala araba sokuyorsunuz kardeşim diye bağırasım geldi.




Kızımın makarna keyfi.
Çok güzel olmuş anne. 100 üzerinden 100.






Kızım yüzüyor yaw. Şnorkel çocuklar için olandan, su kaçırmıyor borudan içeriye. Şiddetle tavsiye ederim, pahalı ama kesinlikle süper. Çocuktaki o su yutma korkusunu yok ediyor ve sonuç, bir dakikada yüzme.

Anne balıık diyor ama birtek ben anlıyorum, ağzında ki boruyla konuşunca tabi.


Cankurtaran 18,00 de paydos etti.



Baba - kız keyfi.


ben kitaba başlayınca o da aldı eline kitabı.


Yahu neden orada taksi var, niye bu kadar insan gelip gidiyor dedik. Meğer yan koylarda araba ile gidilemeyen lokantalar varmış. Biddaaki sefere artık.


ve dönüş başlar.





Mutlaka gidilmeli görülmeli. Haftasonları çok kalabalık. Ağırlık yerli turist ve evet maalesef gün içerisinde mangal kokusu var.  Tüm olumsuzluklara rağmen süper. Su altı da çok zengin. Hiç bu kadar büyük zargana ve mırmır görmemiştim. Az kaldı zıpkın işine.


Kalın sağlıcakla
Cani anne.

6 yorum:

Denizaki dedi ki...

Çiğdemcim,
Valla süper bir karar oralara yerleşmek. Gülümseyerek izliyorum sizi Tatlı Aile.... :)
Deniz

Begonvilli Ev dedi ki...

Oraları bilirim. Enfes yerler. Bizim Kemer ve Alanya sahilleri de harikadır. Fotoğraflar çok güzel. Mutluluk karelerinin devamını diliyorum. Sevgiler.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Sayende tek tek geziyorum oraları güzel anne :)

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Sayende tek tek geziyorum oraları güzel anne :)

Oglak Kizlari dedi ki...

Sağol Denizaki, ne güzel bir yorum. Gurur duydumkine.

Gurulu anne

----------


Begonvilli,

Bilmem mi, Alanya tarafı pek değil ama sizin oralar da çok güzel.

Bilgili anne

-----------

Hayat izlerim,

Aaa çok memnun oldum. Kalabalık gezmeyi severiz.

Mutlu anne

smileMeBabe dedi ki...

Biz de bayram tatili için Göcek'te kalmayı planlıyoruz da bu yaz gerçekten süper oldu!! Peki başka tavsiye edebileceğiniz arabayla ulaşılabilen bakir koylar var mıdır? Ne yazık ki hamilelik dolayısıyla tekne turu yapamayacağım :(