5 Nisan 2015 Pazar

Akyaka ve Kayaköy pazarı

Merhaba,

Bu haftasonu pazarlarla dolu bir haftasonuydu. Cumartesi günü, tüm gün Ellis ile birlikte harkulade bir güneşli günde Akyaka pazarındaydık.  Çok küçük ama verimli bir pazar olmuştu geçen defa ama bu ayki pazara gelen insan sayısı maalesef çok azdı, yine de biraz satış oldu. Easter dolayısıyla ülkesine dönen çok insan var diye açıkladı pazarı düzenleyen Janice. Bence, uzun zamandır yağan yağmurladan sonra güzel havayı gören insanların sahil kesiminden ayrılmak istememesi de sebeplerden biri olabilir.



Dün akşam erkenden yattım, güneşte kalmak enerjimi emdi sanki. Bir de tabi bugün de pazarda olacağımızdan, kendimi dinlenmiş hissetmek istedim. 

Yine çok güzel güneşli bir gün oldu. Kayaköy neredeyse 20 yıldır gitmediğim bir yerdi. Maalesef binalar heryeri çevrelemiş, arabalar için park yeri yapılmamış, daracık sokaklarda insanlar maalesef zorluk çektiler bugün. Ama herşeye rağmen, eski evleri gezerken yine tüyleriniz ürperiyor. Bir de bi sanırım o kadar güzel evlere baka baka yine de çevreye çok çirkin evler yapmayı başarabiliyoruz. 



Kayaköy ü satma  ve o tarihi yıkma planları varmış birilerinin. İnanamadım, ben sadece pazar için gittiğimi zannettim, meğer, Kayaköy yıkılmasın a destek içinmiş. Çok sevindim. Çok güzel yeşillikler içinde bir pazar yeri hazırlamışlardı. Masalar küçüktü ama atmosfer mükemmeldi. Likya yolu yürüyüş nakitim çıktı, mutluyum. Kiracıya tekrar sevgilerimi iletirim buradan. Cık..cık... Cık.

Bugünün en sevdiğim repliği şuydu;  yaşınız kaç acaba, benim cevabım; krem alanlara söylüyorum.
Birsürü iltifat aldım, havalara uçtum.
Bir bayan tam karşımda durup, gözlerimin içine baka baka, siz güzel bir kadınsınız diyince, ne desem oldum, galiba biraz da kızardım.

Yerel yaşam dan Arzu ve Jacob olmasa orada olamazdım. Sağolsunlar varolsunlar.
Jacob, soğuk sıkım yağ ve güzel şişeyide aldı sağolsun. Keselerine bereket.

Kızım da Cem ile dolaştı tüm gün, fotoğraf çekmiş, ödev yapmış, Kayaköy ü gezmişler.




Deve de kızıma poz vermiş hani.

Annetella ve Fıstıkanneler için havalar ısınmış. Sanırım bundan sonra pazara çıkmayacaklar. Birİ bozulmuştu, Allahtan baktım satmadan az önce.

Ah bir de bu fotoğrafa bayıldım, nazar değmesin.
Asortik krep e selam yola devam. Teşekkür ederim asortik.






Güvendiğim ürünleri satmak gibisi yok. Kota sınırlaması olmayınca da satış çok keyifliymiş.


Kalın sağlıcakla
Eski kargocu anne



4 yorum:

Derya dedi ki...

İçim gidiyor böyle ortamlar ve fotoğraflar görünce, ne olur bu tarz ortamlardan daha çok fotoğraf ekleyin, benim gibiler için :)

Oglak Kizlari dedi ki...

Derya,

neden olmasın keyifle.
:-)
ülke meselelerini bilen anne

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Keyiflipazarlar bol kazanclar efendim her zaman,yüzünüz hep gülsün böyle...

Akyaka su dizininde arada deniz kenarini kullandigi yer sanirim,o kadar sevdikki görmezzsek üzülecegiz gibi:))Sevgiler Cigdem hanim.

Asortik Krep dedi ki...

Bu yazıyı görmeden diğerine atlamışım ben :) Teşekküre gerek yok,sen sağ ol..Öptüm.