4 Nisan 2015 Cumartesi

Polonya Keki

Merhaba,

İnsanın yetenekli Polonyalı arkadaşları ve organizasyonu kuvvetli Hollanda lı arkadaşları olunca hayat böyle keyifli hale geliyor.

Polonya gecesi için Dorata yapacaktı keki, yapmış da ama bize kalmamış, bitmiş. İş başa düştü tabi, dün yaptım. Pek güzel oldu, Cem, viva Polonya dedi, damağımda lezzet patlamaları var dedi. 

Bugün Ellise yedi, yarısı benim dedim ama duymadı bile. Afiyet olsun. Cem de hem iki dilimi yemiş hem de 12 km yürümüş biz bugün Akyaka pazarında ürün satmaya çalışırken. Kiracımızı sevgiyle anıyorum burada.

Buyrun tarif ve fotoğraflar;





































Malzemeler,

Adının kek olduğuna bakmayın pasta lezzetinde harika bir tadı var:))
Malzemeler:
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
3 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek reçel veya marmelat
Yapılışı:Yumurta akları ve sarıları ayrılır.Bir kabın içine yumurta sarıları alınıp pudra şekeri ile çırpılır.İçine margarin,sıvı yağ konulup yine çırpılır.Un kabartma tozu ve vanilya eklenip elle yoğurulur.Hamur 3 eşit parçaya bölünüp bir parçasına kakao eklenip yoğurulur.Bir beyaz bir kakaolu hamur dondurucuya konulup 20 dk kadar bekletilir.Kalan parça yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına yayılır.Üzerine marmelat sürülür.Dondurucuda beklemiş olan kakaolu hamur rendenin iri kısmı ile marmelatın üzerine rendelenir.Yumurta aklarını bir çimdik tuzla köpürene kadar mikserle çırpılır.Toz şeker ilave edilir tekrar çırpılır.En son nişasta eklenip 1-2 dk daha çırpılır.Kakaolu hamurun üzerine dökülür.Ayırmış olduğumuz sade hamur köpüklü karışımın üzerine rendelenir.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dk pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun..


I pad le kayıt yapmak bu kadar oluyor.

Kalın sağlıcakla
Bm anne




2 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

ilginç bir lezzete benziyor.. denemek lazım..

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık ben bu keki hep yapmak istemişimdir ve kesinlikle yapacağım sevgiler çok lezzetli olmalı sevgiler