20 Nisan 2015 Pazartesi

Taze bakla taneleri zeytinyağlı ya geeel

Merhaba,

Hava güzel.
Nihayet.
Gerçi soğuyacak diyorlar, hava durumu Ege 18 e düşecek diyor. Şükür.

Annemler bu akşam geliyor. 24. Nisan da bisiklet turumuza başlamış oluruz.
Günlük yayın yapmaya çalışacağım, bakalım. Çok keyifli olacak. İkinci balayımız olacak.
Evet, ayrı ayrı bisiklet turları yapmıştık ama birlikte, bu kadar uzununu hiç yapamamıştık.
Haydi hayırlısı diyelim.



Nermin sayesin de, onun bilgilendirmeleri sayesin de bakla ekmiştim, sırtım ıslanarak bahçeye. Iyiki, yaklaşım iki hafta önce kabuklu, dereotlu, sarımsaklı yoğurtlu yemeğini yapmıştım. Dün de, bir tane koparıp tanesi olmuşmu diye baktım ve bingo. Hemen topladım ve akabinde ayıkladım.



Zeytinyağına koydum büyükçe, yemeklik doğranmış soğanı v ve sarımsağı birazcık kavurdum, sonra ekledim baklaları o arada karabiber, zerdeçal ve toz pul biber de koydum azıcık da tuz attım. Mutfağı sardımı güzel bir koku. Tencerenin kapağını kapattım ve  10 dakika kendi haline bıraktım.



Sonra bir bardak sıcak su ekledim ve zamanlayıcıyı 15 dakika ya kurup çıktım bahçeye ve keyife devam ettim.



Yarım saate pişmişti, tadına baktım, oh cennet. Cem biraz daha pişse dedi ama ben biraz diri severim. Yahu çiğ bile yenir bunlar nasıl taze, nasıl nazik.

O kadar çabuk bitti ki, tabak da fotoğrafını bile çekmeyi unutmuşum. Yanına et koyduk, roka salatası da vardı. Allah olmayanlara da versin. Bizim de tadımız bozulmasın. Kiracıyı da bildiği gibi yapsın. Hala ödemiyor.

Hep ödeyeceğim diyor ama maalesef bizi çok zor duruma sokuyor.
Onun yüzünden planlarımız aksıyor 😁

Annemler geliyor yaw. Yihhhuuuuu....

Öperim
Kalın sağlıcakla
İmla için özür dilerim, yine I pad.

2 yorum:

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

Offff hastasıyım tazelerin bahçenizin maşallah bisiklet turunun da maşallah

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Nefis leziz,baska ne denirki!