25 Temmuz 2015 Cumartesi

Vanilya

Merhaba,

Biliyorsunuzdur belki, uuzzzuuuun süredir, dışarıda satılan vanilya tozlarını veya şekerli vanilinleri kullanmıyorum ben. Kabartma tozu da kullanmıyorum. Karbonat la o işi ve pekçok işi çözdüm. 

Yeni yaptığım roll- on larda da karbonat kullandım. Karbonat bir mucize resmen. Suyunu içemedim ama. Yani, hani bir litre su içine bir çay kaşığı karbonat olayı. 

Evet, vanilya diyorduk, efendim toz şeker içine vanilya çubuklarımı koymadım, vanilya çubuklarınn içindeki çekirdekleri çıkarıp keklere mi doğramadım. Derken yan Alman komşum, Almanya dönüşünde Çiğdem sen bunu seversin diye bana bu minik değirmeni getirdi. Nasıl güzel bir buluş. İçinde vanilya çubukları var, çeviriyorsun hoooppp vanilya taneleri gayet güzel bir şekilde nerede kullanacaksanız oradalar. 


Şimdi her Almanya dan gelene bu değirmenlerden sipariş veriyorum. Sağolsunlar, sayelerinde mutfağımdan bu pratik değirmen eksik olmuyor artık. Yanında da birsü değişik vanilla ürünü.sağolsunlar, sevildiğimi biliyorum.



Yeri gelmişken Eylül de topladığım Hayıt tohumlarını da karabiber gibi kullanıyorum heryerde. Koyuyorum değirmene ve hooopp yeni bir baharat.

Kalın sağlıcakla
İmza, cadı anne


4 yorum:

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar.

Doğal ürünlere olan ilginiz gerçekten takdire şayandır. Başkaları olsa erinir ve tembellik eder ve çarşıdan hazır vanilya vs. alır. Doğal olmak, doğal beslenmek ve doğal yaşamak kadar daha güzel ve keyifli ne olabilir ki?..

Selam ve dualarımla birlikte doğal günler dilerim.

Güliz'in Dünyası dedi ki...

Hayıt tohumundan baharat..bak merak ettim tadını...Kolay gelsin..

Oglak Kizlari dedi ki...

Evet Recep bey, kolay değil ama çok keyifli.

Sağolunuz varolunuz.

Keyifli anne

Oglak Kizlari dedi ki...

Nasıl tarif etsem, sen gelince denersin artık.

Açık açık davet eden anne