11 Haziran 2013 Salı

Gezi Parkı 2

Iyi geceler,

Bugün ''face'' de yazdığım yazı;

Herkese iyi akşamlar.

Bundan böyle ''direniş'' konusunda direnişimden vazgeçiyorum arkadaşlar.
İş çok uzadı, ( provakatörler herkoldan devrede) sonuç alınamayacak hareketler ve şilkayetler var.
Maltepe de hergece şarkı türkü. Diğer şehirlerde çarpışmalar varken devam etmesini anlamsız buluyorum.
Herkesim birlikte yaşayacak, herkes anlaşacak ( bilenler bilir) romantikliğimden de vazgeçtim.
Normal hayatıma dönüyorum. İsteyen arkadaşlar beni silebilir.

Üzgün anne


Bir zamanlar Ahmet Hakan, evet ben bir döneğim yazmıştı, pek bir burun kıvırmıştım.
Şimdide ben dönüyorum, niyemi, dilim döndüğünce anlatayım;

Ağaçlar kesilmesin diye başlayan eyleme pek kendimi yakın hissetmiştim ben, hatta ben neden Maltepe deki '' sanat sokağı'' ( betonlaşma çalışması) yapılırken bu tip direniş gösteremedim diye üzüldüm, utandım kendimden ve bu genç, romantik, gezi parkına yerleşen  gruptan.  

Biliyormusunuz, bu grup daha önceleri de bu ağaçlar kesilmesin diye çok uğraşmış, imza toplamaya çalışmış filan. Kimse dikkat etmemiş onlara.Ben de. Ne zamanki şiddet gördüler, kendimi onların yerine koydum, yediremedim, anladım onları canı gönülden. Onlardan biriydim aslında ben, hemde çoktaaan. Benimsedim hemen, nasıl destek versem derken, tencere tava yetişti imdadıma. Bir çapulcu doğdu Maltepe de. E, Başbakan da az körüklemedi hani.

Hem sadece ''ağaçların kesilmesi '' değildi olayların sebebi benim için artık. Tencereme vururken; izlediğim şiddetler, yasaklar ve diretilen tek tip hayat tarzı  aklıma gelerek, düşünerek vurmaya başladım tavama.

Arada seyrettiğim programlar, esprilerin güzelliği, hükümetin, siyasetin, yalanları. En son Cuma akşamı CNN Türk de seyrettiğim, işte bu çocuklar dediğim, içimin açıldığı. Neredeydi bu çocuklar, Arınç ile o adamlar görüşürken  dediğim. Kimdi o koca koca bıyıklı adamlar dediğim arada CANVAS diye bir olgu ile tanışmam. Başbakanın dönüşü ve Emine Erdoğan ın onaylayıcı baş sallamaları. 

Canvas ile ilgili film; Biraz uzun ama ilginç bir bakış açısı.
Banu Avar ile Dünya Düzeni,Arap Baharı ve Suriye de Kış.olarak aratabilirsiniz you tube ta.




 Bu filmi seyredin ve inanın demiyorum ama bu da bir bakış açısı.

Ne ağacı ne de ülkeyi, akacak kanları, insanları düşünen yok ki. Bir de, karşında seçimle gelmiş iktidar var, sen kimsin. Taksim Platformu - Taksim Dayanışması. Bölünmeler.

Kimdi ki o adamlar, gençler neredeydi o görüşmede, ya inanılmaz istekleri. Kimdi ki onlar. İçim sıkıldı o an. Hükümet istifa nidaları. CHP pankartları, AKM de asılan orak çekiç pankartları, Pkk dan gelenler....

Oysa uzlaşmak değilmiydi amaç. Devrimmiydi ki?   

Kendimi böcek gibi hissettim ben. Kimim ki ben. Artık hiçbir harekette benim burada görmek istediğim masumluk yok, naiflik uzun süreli asla değil, provake heryerde. Iyi niyet yok oldu bu Dünya da.

Keşke bu kadar uzamasaydı iş. Keşke bu güzel insanlar, istemiyoruz dayatma, mesajını verip  çekilselerdi. 
İş nerelere vardı. 
Yok içkiler, yok eğlenceler.
Bu değil ki, olmamalı.

Oysa ne güzeldi, marketler, takaslar, tohumlar, yapılan çalışmalar, dayanışmalar. Tam da benim istediğim; herkes birlikte, Türk,Kürt,Laz, dindar, olmayan v.s..... Provakatör gelince bir diğer grup hop durun diyecekti, eretesi gün başka bir provokeyi başka grup durduracaktı  ve herşey güzel olacaktı.  Olmadı, olamadı  o yüzden ben ve ailem çekiliyoruz. 

Tabi ki hala fikirlerimiz ve tarafımız aynı. Özgürlükten yanayız biz.

Bir arkadaşım, face de ki yorumuma şu cevabı yazmış, sağolsun.
Canım benim hepimiz zaten aynı endişedeyiz . Biz hepimiz sağduyulu , yapıcı , uzlaşmacı bir başbakan bekledik . Bizim düşündüğümüz kadar ülkesini seven ve yanında olan bir yönetim bekledik . Ne yazık ki olmadı . Olayların tırmandığı bir zamanda , kötüye gittiğini görürken , taraf olmak istemiyoruz . Bizler savaşçı değiliz . Ailelerimiz var . Ülkemizi korumak istiyoruz . Bari biz büyüklük yapalım demek gibi geldi duruşun bana . Etrafın benzin dolu iken kargaşaya bir kibrit kalmışken haklılığımızı anlatamamış olmanın iç acısı ile kenara çekilmek zorunda olduğunu bilmek çok acı  

Bir diğeri şöyle demiş;
sistem:1 - çiğdem:0
olsun sen bizim gönüllerimizin şampiyonusun 


Kısaca bu, yazılacak çok şey var elbette.

Kalın sağlıcakla
Romantik, korkak  ve saf anne







10 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Ne demek silmek? Seni hiç bir zaman silmedim ben.O bloğa ara verdiğin yıllarda bile linkin durdu.

Daha sular durulmadan verilmiş bir karar bu bence,daha erken karar vermek için diye düşünüyorum.Oyun bitmedi.Sen oyundan çıksanda bu ülkede yaşıyorsun, zaman ne gösterir bilinmez..

Oglak Kizlari dedi ki...

Asorik im,

Balım, boşa kürek çekiyorum gibi geliyor. Olaylar çok dallandı budaklandı, face de paylaştığım şeyler bile çelişki dolu.

Harcanıyor çocuklar, pırıl pırıl, zeki çocuklar harcanıyor.

Oyun bitmedi ama kalleşliğe vuruyorlar. Medya döndü, bilgiler temiz değil. Başbakan ''yalan '' söylüyor yada yanlış bilgilendiriyor, ydabiz yanlış bilgilendiriliyoruz!!

Sağol.
Minnettar anne.

Asortik Krep dedi ki...

Her kelimede haklısın..Sadece karar vermek için erken.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

çiğdemcim olmaz biz şimdi çekilirsek hem o porvakatorlerin oyununa gelmiş oluruz hemde bunca direniş boşa gitmiş olur.. biz yine dimdik durmalıyız karşı olduğumuz bütün haksızlıklar için.. ve bir kaç çapulcuya pabuç bırakmamalıyız..

Adsız dedi ki...

Yerinde ve ve zamaninda bir karar.Tebrik ederim. Bence Hukumet te mesaji aldi. Sizin de dediginiz gibi isi mecrasindan cikarip baska amaclara yonelten guruplara alet olmadan diger akli selim insanlarin da sizin gibi gercekleri gormelerini umut ediyorum.

Irmak

annesiningülü dedi ki...

Başbakanımızın gençler bu sefer siz haklısınız demesi ne çok şeyi değiştirirdi...
umarım bu akşam utanacak şeylere imza atmazlar :(

Unknown dedi ki...

Sevgili Çiğdem, yapma, umutsuzluğa düşme. Kurt puslu havayı sever. Elbette fırsattan istifade etmek isteyen gruplar çıkacak. Devlet adamlarının büyüklüğü kriz anında ortaya çıkar. Yukarıdaki videodaki iddiaların gerçekliğini ben bilemem ama elinde devletin tüm aygıtlarının kontrolü olanların bilmesi gerekir. Diyelim ki bu da ABD'nin oyunu. E bozsalardı oyunu o zaman! Gönlümüzü karartmayalım. Sevgiyle...

Oglak Kizlari dedi ki...

Sağol Asortik.
Tarafım aynı.

Sevgi,

Tarafım aynı sadece pasifim.

Irmak,

Ayşe Arman ı okudun mu??
Ben X kuşağıymışım ve sonuç odaklıymışım. Mesaj alındı bitsin diyormuşum ama bu çocuklar Y kuşağıymış ve süreç onlar için daha önemliymiş!!

İlginç.
Iyi ki varlar.

Gururlu anne


Oglak Kizlari dedi ki...

annesinin gulu,

Çook ama niyeti yok gibi.

Umutsuz ( zaman zaman) anne

Oglak Kizlari dedi ki...

Hande,

Zaman zaman düşüyorum. Karşı görüşte olan blog ları ve basını takip ediyorum. Birbirimizi anlamıyoruz Hande m.

Herkes başka bir noktadan bakıyor. Öte yandan ''duran adam'' cıkışlarını da hayran oluyorum. Her değişik olayın Başbakana ve muhaliflere hep barış süreci imkanı veriyor oluşu beni çok sevindiriyor ama henüz yeni, güzel, esprili ne bir muhalefet, ne de başbakan tarafından sunulan barış dalı var

Umutlu-umutsuz anne