22 Ocak 2014 Çarşamba

Alkali diyet meselesi

Merhaba,

Uzun zamandır alkali diyet meselesi dönüyor, bundan yaklaşık bir yada iki yıl önce Nurhayat larda turnosol kağıdı gibi birşeyle ph ölçmüşlüğüm bile var. 7 yani nötr çıkmıştı galiba sonuç. Sanki eskiden böyle birşeyler varmış gibi, herneyse günü takip etmek lazım dimi, yerel ağızla de mi?

Bu sabah da gazetede bir litre suya bir çay kaşığı karbonat  geyiğini okuyunca, bu kaçıncı okuduğum aynı bilgi bir deneyeyim dedim. Kalktım, kaynattığım suya karbonatı ekledim ve ilk deneyimimi, içinde yıldız anason, taze zencefil, tarçın çubuğu ve limon dilimleri olan bardağıma boşalttım, başlangıç olur dedim. Fakat o ne bu kadar güzel şeye rağmen tadı iğrenç. Aman canım alışırım dedim ama ı ıh, vallahi bir litreyi bitiremedim ve bugün hiç yemediğim kadar çok yedim.

Yani iştah açıyor çünkü midede taş gibi duruyor su. Benden paso, karbonatlı su ve alkali falan bana uymadı. :)

Bu öğlen  Ada yı okuldan almaya giderken ben istememe rağmen ( çünkü termosifon, bahçe de duruyordu) Poyraz da benimle geldi. Normalde bisikletle evden çıktığımızda, Poyraz gelmez. Ben hızlandıkça o koştu ve ben de onunla konuştum, güzel oğlum, sen anne ile mi geliyorsun, a..a. Vuf ve garip sesler; resmen Poyraz benimle konuşuyor. Tabiki tembelin nefesi yetmedi, çeyrek yolda ekti beni ama çok şeker yaw. Onu seviyorum. Ada da diyor ki, hah sen Poyraz ın annesi ol benim annem olma. Bu aralar Ada da bu tarz söylenmeler var. Aaa. Kızım olur mu hiç, ben senin annenim ama Poyraz ı veya Boncuk u da çok seviyorum. Seni de. Cevap hımmm..

Bugün Ada kız la okulun farklı kapılarından girdik, normalde benim bisikleti alıp eve dönmem gerekiyordu ama acaba Ada okula girdimi diye bakayım dedim ve onunla kapıda karşılaştım. Ne gördüm, Ada kız elinde iğrenç baharatlı çubuk kraker, hiçbişey demedim ve bye diyip ayrıldık. Ama kötü baktım tabi.

Sonra özür diledi, parayı da arkadaşı vermiş. Kızım büyüyor ve benden ayrı zamanlar geçiriyor. Kendine gel Çiğdem diye bayağı bir telkinde bulundum kendime.

Karşımızda ki hotel bu yıl faliyete geçecek, bir aile geldi ve bakımlar tamiratlar yapılıyor. Ada yada arkadaş geldi, Tuana, çok güzel oynuyorlar ama geçen seneki huUrumuza bye bye diyeceğiz sanırım.
Artık Yaz akşamları karanlıkta oturmak hayal oldu gibi. Bakalım.

Eyvah fırında ekmek var. Yettiiim.
Yanmamış, güzel gözüküyor.

Çiftlikten gelen unlarla yaptığım ekmekler, hazır maya kullansamda çok güzel oluyorlar.
Pek yakında ekşi mayayı halledeceğim ve burada ki herkese dağıtacağım, işte o zaman maya problemi de ortadan kalkacak, nıhaaaa....

Kefir mayam kayboldu. Münevver e bir paket yapacaktım zaten, o zaman tekrar maya da sorayım.
Sonra artık güncel olmayan blog unun adresini de veririm.  Malum I pad den yazıyorum.

Bu arada kardeşim, ne kadar hayır duası alıyorsun bi bilsen. Teşekkür ederim bu güzel hediyen için.
Ah birde açık radyoyu dinleyebilsem. Olmuyor, olmuyor.

I pad meselesini ayrı bir post yapmam lazım.

Cem bugün yağlı, elektrikli bir kalorifer aldı, bilgisayrın olduğu çalışma odası için. Burada adet galiba, beyefendi getirdi ama bahçede bırakıp gitti. Neyse Cem geldi ve içeri taşıdı sonra dedi ki, yahu böyle mi getirdiler, hani bunun kutusu, kullanma klavuzuv.s. Neyse bir süre geçti ve yemek yedik. O arada Cem, dediki bu çok güzel bir kalorifer; düşerse otomatik sönüyor, termostatı var, Ada oradan çok normal bir ses tonuyla, işte, kullanım klavuzunu ne yapacaksın babacım, herşeyi biliyosun ya. Cadı ya...


Kalın sağlıcakla
Oradan buradan anne















4 yorum:

deeptone dedi ki...

haha haaaa ama çok sırıttım valla ne hoş anlatmışsınız.

ada mı kızınızın adı.
nefis yaa.
öykülerimde kullandığım bir isim.
bi de kumral ada mavi tuna romanı var ah ah.

poyraz da ne güzel isim.

oradan buradan anne haa.

herşey çok tatlııı.

:)

Oglak Kizlari dedi ki...

Deep,

Ada ya, benim güzel kızımın ismi.
Evet, herşey film kareleri gibi, nazarım değmesin.

Hoşgeldin.
Hayran anne

Oglak Kizlari dedi ki...

Deep,

Bu arada Buket Uzuner in o romanınıda bu yaşta bir daha okumak istiyorum.

Kitapkurdu anne

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

Aman aman alırken mutlaka kutulu garanti belgeli diye tembih edin yazlık yerlerde nolmaz nolmaz ... Ada kız başlamış demek uzaktan bir yere kadar koruyabiliyorsun tabii (( neyse olacak o kadar ... Öptüm