28 Mart 2015 Cumartesi

Zeytinyağlı taze bakla yemeği

Merhaba,

Kısa dönem bir hayalim daha gerçekleşti, geçen Ekim ayında,  pazardan aldığım bakla tohumlarını, yağmurlar başlamadan az önce sırtımda ki t-shirt bayağı bir ıslanana kadar ekivermiştim. Neler olacağını merak ederek. Zaman çabuk geçti. Baklalar ilk kafalarını çıkarttıkların da, ev ahalisine, eve gelenlere, neredeyse sokaktan nadir geçenleri bile çağırıp gösteriyordum. Sonra Kış kıyamet, arada güneşli günlerde sevgiyle selamladım baklalarımı.

Yeşillikleride pek güzeldi hani, seneye tüm duvar kenarlarına ekersem, duvarın kirli, çirkin beyazı gözükmeyebilir diye planlar yaptım. Gerçi eşim, gözünün önünde sebze bahçesinden hoşlanmıyor ama onu da ikna ettim sanırım.

Bugün verandada otururken, gözüme ilişti bebelerim. Dur bi deneyeyim dedim. Bir avuç topladım ve zeytinyağlısını yaptım. Offf diyorum, mükemmel oldu. Tazecik kopardığımı bilmek daha da bir keyifli yaptı, artık hersene dikeceğim kimse beni tutamaz.

Tarif mi, buyrun;

Yarım kg bakla diyelim, istediğiniz şekilde kesip, bir çorba kaşığı un kattığınız suyun içine beklemeye alıyorsunuz. Bu suda siz diğerlerini keserken ki kadar süre kalsa bile yeterli. Bir koca soğanı doğrayıp kavuruyorsunuz bol zeytinyağında, sonra az şeker, az tuz, az karabiber ve bir kaşık daha un ve bırakın kendi haline.

Sonra sarımsaklı yoğurt, dereotu hımmmmm.

Buyrun fotoğraflar;



















Kalın sağlıcakla
Çiftçi anne

4 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Yoğurtlu yoğurtlu ne kadar da lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım. Yarın pazarımız var. Ben de alıp pişireyim bari:)

Oglak Kizlari dedi ki...

Hemde hiç vakit kaybetme begonvilli ev. :)

İmza
Bahçesinde bakla olan şanslı anne

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sizin tarifinizle yarinbakla yapicam Cigdem hanim,ben bu unlu suda bekletme isini yeni ögrendim,elinize saglik...

Oglak Kizlari dedi ki...

Ne mutlu bana.
Dün Sarıgerme ye gidecektik, hava yağmurlu dedi vazgeçtik. Ne oldu, güneşşşşşşş...
Aklımdasın.
Öperim