25 Ekim 2010 Pazartesi

Şile, tiyatro ve birikmiş yazı



Merhaba,




Uzun bir ara oldu. Daha mevsim girmeden hastalıklar başladı. Ada antibiyotiksiz atlatmaya çalışıyor ben bir posta antibiyotik halen kullanıyorum. Şükür iyiyiz. Ada bugun dr. kontrolune gidecek tekrar, bakalım antibiyotik alacakmıyız yoksa yolumuza devammı edeceğiz.




Senelerdir hasta olmuyordum ben. Pek bir garip geldi hasta olmak. Hele iştahımın kesilmesi benim hiç tanımadığım bir duyguydu. Oldum olası çok yerim ben am bu sefer neredeyse ıhlamurla doydum. :-)




Cumartesi günü saat 15,00 deki, Iyi cüceler kitapevinde ki etkinliğe katılalım diye planlamıştık. Saat 14,00 de evden çıktık ama nafile heryerde kaos bir trafik, yetişemedik. Cem arabayı park edecek yer bile bulamadı. Otoparklar bile doluymuş. O trafikte dolaştı bizde geç kaldığımız Tülin Kozikoğlu nun okuma etkinliğine katıldık. Sonrasında çoçuklar dondurma yaptılar ve sonunda da küçük mado kuüllahlı dondurmalardan yediler. Dondurmaların içeride yenmesine izin vermediler, dışarısı soğuk, kız hasta, tam bir fiyasko gündü. Bence etkinlikte çocukların katılımına yonelik değil bir an once bitmesine yönelikti. Kitap aldık, değişik stampa kullanılan bir kalıp oyuncağı aldık ve koltuklara rahatça kurulup kitap okuyan kızıma maalesef hadi diyerek tekrar yola düştük. Haftaarası gidip Iyi cücelerin keyfini süreceğiz, öyle karar aldım.




Pazar günü, Maltepe Belediyesinin, Türkan Saylan binasında ki, ücretsiz tiyatro etkinliğine katıldık. Uyuyan Güzel komedisi. Fena değildi oyun. Fonda bir göbek havası ve her boşlukta göbek atılan, karekterlerin birbirlerine ogghh bögg yaptığı bir performans. Kızıyorum çünkü en azından oyunlarda çocuklara güzel bir dil kullanılmasına umarak oraya gidiyorum ama maalesef Ada bilmediği kötü tavırları öğrenebiliyor zaman zaman. Iyi hareketleri değilde daima kötü hareketleri kapan çocuklar olunca söz konusu olan, oyun iyi etki bırakacağına kötü sonuçlar doğurabiliyor. Yinede çocuklar ilgileri dağılmadan seyrettiler. Sahne karardığında bizim kızlara el atan arka sıradaki ufaklık ise beterdi.




Çıkışta Maltepe Belediyesi çoçuklara 3 Ingilizce kitap ve Sihirli Elmalar adlı bir kuruluş, şahane görünüşlü elma şekerleri dağıttılar. -

2 yorum:

Elifim uyurken dedi ki...

sevgili çiğdem inanmıyorum bizde iyi cücelerdeydik cumartesi.
inanılmaz birbirimizi nasıl farkedemedik .
çok üzüldüm şimdi inan
sevgiler
özlem

Oglak Kizlari dedi ki...

Özlem,

bak şimdi bende çok üzüldüm. Gerçi biz çok kalamadık. Eşim park yeri bulamadı, bulduğunda çok geçti v.s.

Bu arada yazımın tamamı çıkmamışki aa....

Eh belki haftaarası okuma seanslarına gel,irsiniz??

Fırsat kaçırmış anne Çiğdem