4 Ekim 2011 Salı

Kakalı Boğaaaaa ve çeşitli.

Merhaba,

Yazamadım yine. Birsürrüüüşey birikti.

Batuhan ın doğumgününü kutlamayı unuttum. Affedersin Belgin.

Yaprak ın üniversite arkadaşı Zeynep in kızı Güney in doğumgününe katıldık. Ada ile ilk kez denizotobüsü sefası yaptık. Öyle çok soru sordu ki. Gün bitiminde yorgundum. Tabi tüm gün süren neşeli  çığlıkları saymıyorum bile.

Teşekkür ederiz Zeynep. İyiki doğdun Güney.
Ada tabi değişik ev, değişik oyuncaklar bitti, bitti. Ara ara salona gelmedi bile tüm çocuklar orada olmasına rağmen. En son balkondaki oyuncakları görüp, Zeynep in izniyle onları da şöyle bir kolaçan etti. Oh. Olgun kızım benim, sakin kızım benim. eh nede olsa 40 yaş üstü çocuğu tabi. Ehi..


 Bir sürü kostüm giydiler, değiştirdiler. taçları filan süper. Ada, Güney in halasının hediyesi çadır ın içinde.





 Sofra, bence en güzelleri kayınvalide Ayşe hanım ın yaptıklarıydı. Diğerleri de süperdi ama en güzelleri onun tarifleriydi. Hele bir cevizli ekmek vardıki offf Vasıf amca ile ben yumulduk valla.
En sağdaki patatesli de çok güzeldi. Zeynep im iki tarif isterim; cevizli ekmek ve patatesli olan. Bi de çok yiyemedim o patatesliden valla aklımda kaldı. Hatta kek ve kurabiye de yiyemedim aaaa olmazki.  Ellerinize sağlık. Nesrin teyzem sizin iki kere ellerinize sağlık, çok yoruldunuz.


 Bütün çocuklar sırayla üflediler klasik. Zeynep e bakın o klasik diil. :-) Elbisesi de çok güzeldi. Maşallah.

 Ada'nın bakışı; ah şu pasta benim olsa.

 Anne ses çıkıyoooo.. Omuz açıkta .



Aman ne tepindiler. Kostümler tekrar değiştii..


 Güney e tekrar nice seneler.

Aynı gün Cem de Büyükada fotoğraf turu yaptı, akşam bizi aradı bende beraber eve döneceğiz sandım meğer Büyükbaba Bostancı daymış ve birahanede maç seyrediyormuş, Cem ona katılacakmış. Ada da tam denizotobüsünden inmeden anne acıktım, birşeyler yesem iyi olacak dedi. Tubbytost mu köfte mi dedim ve köftede karar kıldı. Bostancı dayız tabiki seçenek Köfteci Şükrü.

Yolumuzun üstündeki birahanelere, büyükbabayı ve Ergun dayıyı görürmüyüz diye  bakarak devam ettik ve evet istasyonun altındakinde büyükbabayı gördük. Ada yı yalnız yanına gönderdim, bir şaşırdı, bir sevindiki sormayın. Biz köfteciye gittik, büyükbaba bizi yalnız bırakmadı, hesabımızıda ödedi ve ayrıldı bizden.

Bu arada Şükrü nün ciğeri de iyidir ve yanındaki kebabçıda güzelmiş haberiniz ola. İsmi mi, çok komik; Özasmaaltı Kebap.

Ada babayı da görmek istedi, bizde birahaneye dönelimde baba gelince gideriz dedik. Cem ile kapıda karşılaştık, bir şaşırdı ki sormayın. :-) Sonra mı. Ada ilk kez birahane de oturdu ve maç seyretti, gazoz içer gibi yaptı. İnsanlar bağırınca '' yürü beee, nasıl kaçırdın '' v.s. biraz ürktü ama az daha o da kol hareketleri ile yürü beee diyecekti. Sonra kalktık ve hafif çakırkeyif büyükbaba ile el ele bir dolaştılarki sormayın. Büyükbaba vitrine bakıyor, oda bakıyor saat gece 22,30 çok komiktiler. Arabaya biner binmez küt tabi.


Hastalıklar fena gitmiyor. Ada nın öksürüğü yok ama benim var ahı..  Ama bel ağrım yok.
Yihhuuu

Bu arada dün parkta bir güzel güneşli gün geçirdikki sormayın. Yaşasın park.

Hasta anne Çiğdem

6 yorum:

annesiningülü dedi ki...

ne denir ki kostümler süper :)
geçmiş olsun dinlen biraz istersen :)

ayak izleri-sevgi dedi ki...

prenses kostümüne bayıldım.. pek bi yaraşmış..

mine dedi ki...

en güzeli sırt ağrısı olmaması galiba : ) sevdiklerinizle birlikte ve nefis kostümlerle geçen harika bir gün olmuş... günün sonunda dedeyi görmek tam kırema olmuş : ) ya biz doğumlerinde hiç böyle güzel kostümler giymezdik çok şanslılar keratalar mıncırıklık oluyorlar : )

Oglak Kizlari dedi ki...

Bahar,

Dinlenmek, cık..cık.. duymiim. :-)

Yarın sinemaya gidecek yüzsüz anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Sevgi,

Dimi ya. Yenmez mi bunlar şimdi.

Hayran anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Mine cim,

günün sonunda dedeyi görmek tam kırema olmuş :

bayıldım bu cümlene iyiki varsın.

Şükreden anne Çiğdem