13 Ekim 2011 Perşembe

Kuşlar

Merhaba,

Geçen Cumartesi hava harikaydı hatırlarmısınız. İşte o gün ben HeybeliAda da, Ada nın pusetini iterken dedim ki, çişim geldi. Kızım ne dese beğenirsiniz; senin de derdin hiç bitmiyor. Ne kadar çok güldük. Bu genelde bana Cem in sürekli yaptığı bir espridir, Ada duya duya sonunda bana babası gibi söylendi. Cem,muradına erdi yani.

Dün gece termosifon patladı. Allahtan evdeydik,Allahtan Ada nın banyosu bitmişti ve saçını kurutuyordum. Çatırtı ve ardından sular akmaya başladı termosifonun altından. Once havlular sonra kova koymayı akıl ettim. Ortalık çok ıslanmadan hallettim. Tesisatçıyı aradım, abla vanayı kapat dedi. Niye ki dedim, vanayı kapatınca suyun kesileceğine bir türlü basmadı kafam. İçindeki su boşalıp duracak sandım, halbuki bir yandan da doluyor tabi.

Akşam hemen bir internet araştırması ve kampanyadan 376 Tl lik bir yeni alet aldık. Sabah kahvaltıdan hemen sonra gittik, dönüşte Malatya pazarına uğrayıp, güvercinlere yem aldık. 50 krs bir sürü yem. Oradaki hanımın sattığı 1 Tl lik azıcık diil. Ada çok eğlendi. Sonra kitapçı, oyuncakçı ve evvv. Aaa bide Palamut Fileto ve tüm bir tavuk. Palmut tane 10 Tl ye aldım. Pahalımı hala ne.

Arçelik servisten çok çabuk geldiler. Çok güzel çalışıp çarçabucacık ve temiz çalıştılar. Ellerine sağlık.
O arada sütü bekledik, bekledik, bekledik. Bu yüzden parka çıkamadık. Aradık meğer getirmişler ama evirde bulamadıkları için bakkala bırakmışlar. Tüm gün evdeydik yaw.

Ada nın kesik ve zaman zaman gıcık öksürüğünden kurtulamıyoruz. Kim ne dese içiriyorum, zerdeçal kök dahil ama bir türlü kesiöiyor. Tam da Cem eve geldiğinde iyice çoğalıyor bizde birbirimize giriyoruz. İşaç vermiyceeemmmm. Verdimde de ne oldu, sadece 5 dk bilemedin 10 dk kesiyor öksürüğü şuruplar. Gece öksürmüyor allahtan.

İşte bu sebeple, kayınvalidemin hatırlattığı tavuk suyunu yapayım dedim bugün. Tavuk suyunu herkes yapar ama ben herseferinde bişeyler unuttuğum için haydi tarif bakayım dedim ve şu siteye ulaştım. Teşekkür ederim, çünkü defne yaprağı bence hayır hayır bizce mucize yarattı. Tad süper oldu. Kızım da afiyetle yedi.
Buyrun link; http://cocukyemekleri.blogspot.com/2007/08/tavuk-suyu.html

Ben bir tavuk un, tüm derilerini ve fazla yağlarını çıkardım ( Er Piliç) ve düdüklüye koydum. İki defne yaprağı, iki-üç karabiber tanesi, tuz, bölmeden attığım adam başı bir patates, 5-10 dal maydanoz sapı ve koca koca kestiğim havuçları koydum. Kereviz yoktu evde dün taze bitti. İki tane soğan ve 5-6 diş sarımsak. Üzerini azıcık geçeçek kadar içme suyu ve ağzı kapandı. Pişerken evi bir koku kapladı ki, kızım geldi ve bana ''anne, lütfen yemeğimi getir, sabahtan beri aç oturuyorum''  dedi. :-)

Suyu kavanoza konuldu dolapta. Etler ayrı bir kapta. yanına da pilav, ama mandalina sulu. nasıl mı? şöyleki dün pişirdiğim ve bugün biten kereviz in suyunu atmaya kıyamadım. İki mandalina suyu vardı suyunda. Dolayısıyla mandalina sulu pilav oldu. Güzel oldu. afiyet olsun bize.

 Ada kız, Ada da bulduğu kozalak ı boyarken.

 Ellere ve yüzüğe dikkat. Yüzüğü hep işaret parmağına takıyor nedendir bilinmez.

 Geçen tekme turşusu yaptık ve çok beğendik ya. Aynı tarifi acur ile denedik bakalım nasıl olacak. Nurhayattt kulakların çınlasın. Kızım yardım ediyor bana yine.


Bu sefer sonuna kadar yardım etti bana.


Maltepe de ki kitapçımız. Seviyoruz orayı biz. Kızım tahtaya Ada yazacaktı ama ikinci ''A'' yı bulamadı. Çok güzel malzemeler var bu kırtasıye de. Üst katı da bol çocuk kitabı içeren bir bölüm içeriyor.

Malatya pazarı dönüşü kuşlar besleniyor. Beton yığını. Ne kötü. Neyse sabredelim iki seneye çevremizde sığla ağaçları olacak inşallah.



Yem bitti, karşıya geçmek için ışıklara giderken kuşlar peşimizden geldi. Çok güldük.


Kızım mutfakta bana çok yardımcı oluyor. Adaaaa sana ihtiyacım var, vaktin varmı diyorum. Koşarak geliyor bitanem ve evet var anne, ne yapayım diyor. canhıraş sarımsakların kabuklarını bu mucize aparatla çıkarıyor.
kaptırıyor kendini görüldüğü gibi.

Kızının kesik öksürüğüne acaip kafayı takmış anne Çiğdem

16 yorum:

Ahu Türkyaşar dedi ki...

Çok güzel bir gün geçirmişsiniz. Öksürük geldi mi kolay gitmiyor maalesef :( Geçmiş olsun.,

buzlubadem dedi ki...

"Senin de derdin hiç bitmiyor" Biz de çok güldük eşimle :)

Oglak Kizlari dedi ki...

Ah Ahu ah.
Aysun un sütü, Tema nin balı bile kar etmiyor.
bakalım.
Herkese geçmiş olsun.

Öksürük sevmeyen anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Medura,

Evet bitmez, önce çişim gelir, sonra ukum sonra acıkırım v.s.

:-)
Gülün bakalım, sanki sizin bu dertleriniz yok. :-)

Derdi bitmeyen anne Çiğdem

mine dedi ki...

ayyy canım benim acil şifalar diliyorum ona için erir öksürürken bu arada senin derdin de hiç bitmiyor kısmında koptum
şifalı ve güzel bir haftasonu dileklerimle...

annesiningülü dedi ki...

yarasın mis gibi çorban da geçsin inşallah öksürüğü canım...
çok devrik bir cümle oldu ama yazdım işte :)
iyi bakın kendinize. iyi koşular birde ;)

Oglak Kizlari dedi ki...

Mine cim,

Sağol.

Bitmez tabe benim derdim :-)

Öperim.
Yarın yürüyüşe gidemeyecek anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Bahar ım,

Sağol.

Hava öyle spğukki evde kalorifer yanmaya başladı bile.

Yarın da sağanak yağış. İptal yani. Üzüldük ama seneye kısmetse artık.

Şanssız anne Çiğdem

Unknown dedi ki...

Çocuklar bir alem:) İnsanı nasıl da şaşırtıyorlar :)
Hayatın tatları onlar,hiç eksik olmasınlar:)
Kahvaltı köyüyle mutlu kahvaltılar:)
Kategori etiket şeklinde oluşuyor canım..Hani yazıyı hazırlayınca panelin altında etiket kısmı varya,oraya girdiğimiz şeyler kategori oluyorlar..
Umarım aydınlatıcı olmuştur:) Anlatamadımsa sor yine:) yeniden anlatmaya çalışırım..
Sevgilerimle..

hintcevizi dedi ki...

Bak yeni aklıma geldi babam bana eskiden öksürdüğümde kırmızı turpun içini tencere gibi oyup(ama çok derin değil) içindeki oyuğa bal koyup bir gün bekletirdi sonra çıkan suyu içirirdi.Şimdi pek iyi hatırlayamıyorum işe yarayıp yaramadığını, bilen varsa beri gelsin...

Adsız dedi ki...

kara turpu iyice yıkadıktan sonra;içini oyunuz,bal doldurup bir kaseye veya bardağa oturtunuz..bir gece kalsın sabah içirtiniz.öksürüğüde keser.ayni zamanda da kara turp biliyorsunuz antioksidan)))sağlıkla sevgiyle kalınız))

pelinpembesi dedi ki...

merhaba, tatlı kızınla neler yapmışınız böyle.. zevkle okudum :)

Oglak Kizlari dedi ki...

Zeliha,

sağol. Etiket i yazdım ama hiçbiryerde özel bir yazı yok. Etiketi belirttikten sonra Tasarım da bişey mi yapmam gerek???

cahil, beter cahil anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Hintcevizi ve Adsız,

Bunu bende duymuştum. Yarın Pazar a uğrayıp hem kara hemde normal turp tan alacağım, deneyeceğim ve size haber edeceğim.

Çok teşekkür ederim.
Tavsiyeler uyan anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Aaa bu arada Adsız, adınızı yazmayı unutmuşssunuz????

meraklı anne Çiğdem

Adsız dedi ki...

Misafirler kendi blogunda gönderme için ben gerçekten seviyorum.