9 Kasım 2012 Cuma

The Joneses - Jones lar film yorumu.

Iyi akşamlar,

Bu sabah çoook eski bir arkadaşımla bol sohbetli, manzaralı,  nefis bir kahvaltı ettim.
Kahvaltıda yenilenler değil, konuşulanlar, çevre ve arkadaşlık güzeldi. Sağolsunlar.

Dönüşte ufak bir Remzi kitapevi turuda yaptım. İyi oldu. İyiki sahile bu kadar yakınız.

Geçen gece seyrettiğimiz çok değişik, hiç bilmediğimiz bir konuda bize  ışık tutan bir film seyrettik.
Film boyunca konuştuk Cem ile. Bu yüzden evde film seyretmeyi çok seviyorum ve alıştım.  Tabi, ''ışık'' filan derken hani öyle festival filmi değil. Sadece konu itibari ile. Konuyu açmıyorum, size de süpriz olsun istiyorum.

Sinemaya gittiğimizde, eğilip hep konuşmak geliyor içimden ama yapamıyorum. Çıkınca da birçok şeyi unutuyorum. Evde ki gibi olmuyor. Oysa yaşlılar !!! film seyrederken konuşur canım, olur mu derdim eskiden.

The Joneses Poster

Filmi, dosyadan öylesine seçtik, Demi Moore filan var hadi seyredelim dedik.  Tamamen yabancısı olduğumuz bir konuda, hayretler içerisinde ekrana mıhlandık kaldık. Artık şaşırmayız zannediyorken acaip güzel bir süpriz oldu bize. İyiki filmler, kitaplar var. Milyonuncu kez, milyon kere şükür.

Tam da taşınma arifesinde, sözde çok uyumlu ve güzel  evsahiplerinin, eve sadece kol çantaları ile gelmeleri, evdeki herdetayın başkaları tarafından - duvarda ki fotoğrafların bile -  halledilmesi de pek hoşumuza gitti. Kahramanlarımız geldi ve yaklaşık 10 dk sonra, yan komşularının hoşgeldiniz ziyaretini öyle doğal ve güzel karşıladılar ki pes dedim, dur bakalım altından ne çıkacak.. Taşındıkları mahalle zengin ailelerin oturdukları muhteşem bir yer. Ufff görmelisiniz, hani burada yok öyle bir mahalle herhalde.

Koca rolünde, bizim  alacakaranlık kuşağının gizemli beyini görmek önce bizi şaşırtsada kendini çabucak bize kabul ettirdi David Duchovny. Yaşlanmış ama erkekler bu konuda şanslılar, daha bi yakışıklı olmuş sanki. 1960 lı.

 David Duchovny Picture


Demi Moore ise yine şahane, Cem yaşlanmış, bitmiş dedi ama bence şahane. Role de bi oturmuşki sormayın. Anne rolü yapıyo işte daha ne olsun. 1962 li. 3 çocuklu. Bir vücut var kadında, pes.

 Demi Moore Picture


Tanımadığım ama ismi güzel olan kızımız ise fıstık. Amber Heard. 1986 lı.



Amber Heard Picture


Amber, ailenin uçuk kaçık kızı rolünde.

Erkek kardeşi rolünde ise yine tanımadığım ama süprizli rolü olan Ben Hollingsworth, 1984 lü.


Ben Hollingsworth Picture

Yan rollerde sevdiğim oyuncular da vardı; 2010 da Türkiye de de vizyona girmiş, hiç hatırlamıyorum. Bence ''satış'' sektöründe olanlar mutlaka seyretmeli bu filmi. Kendimize de dönüp bir bakmalı hangi noktadayız diye, film bitince.

Derrick Borte adlı bir bey yönetmiş.

Buluna ve seyredile lütfen.
Şiddetle tavsiye ederim.
Olmaz olmaz demeyin.

Şaşırmış anne Çiğdem















3 yorum:

Tolga Baykaya dedi ki...

Filmi sinemada izlemiştim, senaryo etkileyici ve konu sürüklüyor..bende tavsiye ederim.

Oglak Kizlari dedi ki...

Dimi ya Tolga.
Paylaşımcı anne Çiğdem

Adsız dedi ki...

Resimlerinde bir sorun var sanirim Cigdem abla gozukmuyorlar. Paylasimlarin cok guzel en kisa zamanda filmini izleyecegim :)
Universiteli Elif