21 Aralık 2010 Salı

Ada kız adını yazdııııı..




Merhaba,

Unutmadan yazayım; Ada kız adını yazdı. Geçen yaz Şile de kuma yazmıştı ama tesadüftü, tekrar etmedi. Amma şimdi adını yazdı kızım benim. Gerçi adi bildiğiniz üzere çok kolay ama yazdı. Şimdi hediye kartlarının ve mektuplarının altına, hadi kızım ismini yaz diyince hemen yazıyor kereta. İçim aktı diye bir tabir varmı? Birde Ada yazı yazmaya başlayıp, okuma başlarsa ne olacak halimiz. Ağlayacağız hep herhalde.

Bir de bu akşam sordu, anne biz neden yapıldık? Önce anlamadım , efendim dedim; annnnee biz neden yapıldık. Hazırlıksız yakalandım tabi. Ama çabuk toparladım. Su, et, yağ, sinirler,kan, kas v.s. Hayır anne kumdan yapıldık dedi. Hayır evladım diyip tekrarladım, bu sefer ikna oldu.

Havalar yine çok güzel. Dün Maltepe deydik, banka v.s. bugünde kalan işler ve park. Koşturdular açık havada. Yarın yuvaya gittiği için üzülüyorum, hava güzel diye. Neyse yarın kızım ilk defa okulla, arkadaşlarıyla birlikte tiyatroya gidiyor. Bir ilk daha. Hayatımız ilkler ile dolu.

Maltepe merkez de güvercinler ile oynamaya bayılıyor kızım. yem satan bayanlarda kızıyorlar çocuklara kovalamayın yem yesinler diye. Ekmek parası.

Dün Maltepe de Çıtır simit te kızımla keyif yaptık. Ezan okunuyor diye tv nin sesi kısıldı, bende bak yemessen ses yokmuş dedim. İnandı ve simit payını bitirdi. Kızımla 5 çayı yaptık yani. Darısı kızları küçük olanların başına.

Hava güzel diye parka gidince İpek Hanım Çiftliğinden gelen kargoda kapıdan geri dönmüş tabi. Tüh.. yarında yokum, Perşembe de yokum. Haydaaaaa... paketin içinde yumurtalar var. Bu akşam ben mi alsam yemekten sonra. Yemekte ne mi var;

Brokoli çorbası. Hazır Kuşadası, Değirmen çiftliğinin imalatı.
Fırından alınan hamur ile akdeniz pizzaaa... tarifi buradan aldım ve akdeniz pizzaya uyarladım.

http://mavipire.blogspot.com/2007/02/blog-post_8261.html

Resim 1 Simitçide ana - kız, 5 çayı.
Resim 2 Muzur kızım dilsiz uşağa tırmanıyor. Çok tehlikeli biliyorum ama akla bakarmısınız.
Resim 3 Güvercin kovalayan kızım.

Sevgiler
Gezginci anne Çiğdem

2 yorum:

Belgin dedi ki...

Hadi bakalım hayırlı olsun Ada adını yazmış. Bizimki adını yazarken bize küfür edecek herhalde hele birde soyadıyla yazmaya kalktığında eyvah,eyvah :)
Maltepedeki güvercinlere biz yemi; k.yemişçiden alıyorduk 1 tl ye kocaman bir torba dolusu yem veriyorlar. At, at bitmiyor çocuklar çok hoşlanıyor gerçekten. Bizde dün parkta oğlumla güvercinleri besledik.
Yarın görüşürüz.
Sevgiler.

Oglak Kizlari dedi ki...

Belgin im,

Hakikaten yazık çocuğa, Batuhan ohoooo... :-)

Evet bizde genelde oralardan alıyorduk ama bazan boyle hazırlıksız yakalanıyoruz. Bu arada bigün kafamıza... ana ne zaman bilmiyorum.

Oh ne güzel, haftaya Salı bekliyorum.
Öperim.
Arkadaşını çok seven anne Çiğdem