1 Aralık 2010 Çarşamba

Figaronun Düğünü, Nasuh Mahruki ve bale ayakkabısı PİSİ

Kızım da kızım. Heybeli Ada yürüyüşünden bir resim daha. Makinamız hala bozuk, dolayısıyla eski resimleri kullanıyoz efenim.

Yasemin e ve Yaprak a not. Mickey Mouse, Müzik festivali yapılacakmış. Sanırım tarih henüz belli diil ama davetiye bekliyoooozzzzzz. Ellerinden öpüyoz.

Bu Pazar Turkan Saylan da, Eti Çocuk Tiyatrosu, Pinokyo var. Ada babası ile gidiyor. Gelen varmı????. 13 veya 15 seansı mevcut. Aynı oyun Cumartesi de 13,00 de. Sahne ve oturma düzeni çok güzel. Ayrıca kütüphane ve çocuk oyun alanıda var hemde komacan. ( Ada dili ile.)

Kızım bugün yuvada. Düna kşam hem bana hem babasına okula gitmeyeyim dedi. Peki neden diye sorduğumuzda ''annemi çok özlüyorum'' dedi. Yemedik tabi. Bu arada ben büyüyüncede okula haftada bir gün gideceğim diyor iyimi. Ada kızın baka hele.

Birde birlikte oyun oynarken, sıra ona geldiğinde bana '' sizi bir dakika bekletebilirmiyim?'' diyor. Annesi de eriyo tabi.

Dün akşam yemek için, eline sağlık anne, teşekkür ederim dedi. Ben de afiyet olsun kızım dedim. Hemen akabinde şöyle bir uyarı geldi; birşeydiil diyoruz değilmi anne. :-)

Nasuh Mahruki nin, Bir hayalin Peşinde adlı kitabını bitirdim. Çok güzel insanı spora ve gezmeye heves ettiren güzel anlatımlı bir kitap. Kitabı bitirdim birde ne göreyim. 2004 yılında kitabı okumuşum ama gayet keyifli bir ikinci okuma yaptım iyimi. Sıraya hangi kitabı alsam acaba.
Galiba Ahmet Ümit girecek. Birde Ada ile Migros a gittiğimde okuduğum Elif Şafak ın yumuşak kitabı Baba ve Piç var. Alıcam o kitabıda merak etmeyiiinnn... :-)

Bu sabah Ada yı bıraktıktan sonra güzzel bir yürüyüş, dönüşte üç direk arası yürüyüp bir direk arası koştum. Morardım tabi yine. Spor salonundaykende herkes korkardı Çiğdem bi dur bişey olacak, morardın derlerdi. Ama bu da benim vücudumun hikayesi işte yapılabilecek birşey yok.
Gazeteleri aldım, ev döndüm, programa dönen sevgili Ebru ile canlı canlı pilates yaptım, kahvaltımı yaptım, en keyifli bölüm ise Aysun un sütü ile yaptığım sütlü kahve bölümü.
Bugün anasonlu kabak yaptı Ebru, denemenizi öneririm. Ben düdüklüde yapacağımdır.

3 adet kabak
1 adet havuç
yarım demet dereotu
bir adet soğan
Bi yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tel veya arpa şehriye
1 tutam anason
yarım limon suyu.

Sırasıyla; Soğanı kavur, havuçları at, kabakları at, sehriyeyi ve diğer malzemeleri ekle, az su koy ve pişir. Süper kolay dimi.

Cumartesi günü Alev sağolsun beni Figaronun düğünü adlı operaya davet etti. 15 yıl önce seyretmiştim, üstelik Süreyya Sinemasının opera halinide görmemiştim. Davete atladım tabi.Sağolsun Alev. ( Ada da çok kullanıyor bu sağolsun u birde babacım zahmet olmassa tacımı getirebilirmisin diyişi var ki.. ) Süreyya çok güzel olmuş. Localar bir felaket sahneyi göremiyorsunuz. Boş olan güzel seyrimli koltuklara geçtik hemen. Opera başladı, bembeyaz bir dekor ve iki yada üç eşya var ve onlarda beyaz. Hareket etmeden ( doğal olarak) güzel çığıran sanatçılar. Bir iki bildiğim baştaki parçalarda tempo tuttum ama sonra ahhh sonra Alev in bir ara gözleri kapandı gördüm bende başımı zor tuttum. Arada birer kaave ve birbirimize nasıl söyleyeceğiz bakışları allahtan samimiyiz. Alev çıkalımmı, Alev; evet zaten geç bitecek gözüküyor. Ohhhh dişardayız. Sevdiğim operal var tabi ama Figaro ıııhh..

Gevezeyim, birazdan kıza pisi almaya çıkacağım, Aydan da gelecek, gezeriz biraz.

Meşgul ve yoğun anne Çiğdem
Sevgiler














2 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Çiğdem:yine yoğunluk,spor bravo ben bu aralar Ebru yu ve platesi boşladım.Oysa ne iyi gelmişti plates bana.Tarif denenmeli.Düdüklü tencerim kapağı kapanmıyor.kullanamıyorum.yeni alacağım galiba.Ada nın maşallahı var.Sevgiler.

Oglak Kizlari dedi ki...

Arzu cum,

Yoğunluk güzel. Artık Ada kalkınca ilk sorduğu şey anne bugün nereye gidiyoruz oluyor. :-) Bence Ebru ya tez zamanda başla ltf. Kendisi geldi, programlar canlı yine. Tarifi Cem beğenmedi. Ben afiyetle yedim.
Düdüklüyüde en kısa zamanda almanı dilerim. Bence düdüklü tencere bir mucize. Iyi dileklerin için sağol.

Bacakları titreyen anne Çşğdem