27 Aralık 2010 Pazartesi

Birikenler, Sporium hkk.









Günaydin,

Yine ne çok şey birikmiş. Insan hiçbirşey yapmadığını düşünüyor ama birsürü şey olup bitiveriyor.

Güzel ve koca bir günü Irmak ve annesi Ayşegül ile Maltepe Hacıoğlu nun bahçesindeki kocaman ve güzel parkta geçirdik. Tuvaletler tertemiz, yiyecekler güzel, üstelik kahve de var, altta jetonla çalışan çocuklara yönelik bir salonda var. Daha ne olsun.

Sporium-Bostancı tesisleri çok güzel ama bizim bütçemize göre pahalı. Havuzda Ada yı Kış günü yüzerken görmek mutluluk verici ama koç bir ara başka tarafa bakacak ve benim kız glu glu yapacak diye ömrümden ömür gitti. Cafe de onlar için hazırlanan yemek ve ikindi çay masaları pek hoşdu. Bizim kzı havuzdan sonra tostu bir ısırıyorduki görmeliydiniz.

Yarım gün yani 12,00-17,00 arası 850 Tl aylık. Pazarlık payı vardır mutlak. Tam gün 1250 Tl lerde dolaşıyor. Hoş bir ortam. Eğer siz spora üye olursanız, çocuğunuza zaten 3 saate kadar ücretsiz bakıyorlar.

Biz bugün de Sporium daki derse katılacağız ve son. Ada nın Sporium a gitmesi bizim için çok iyi oldu şöyleki; Kızım bu seferde ben o yeni okula değil Burcu öğretmenimin olduğu okula gitmek istiyorum diye ağlıyor. Böylece Yumurcak yuva aklandı :). Gitmemek için yaptığı numaraları ve kurduğu cümleler ise içler acısı. Ancak artık tecrübeliyiz ve benden ayrılmamak için bu numaraları yaptığını biliyoruz. Bu zor dönem bizim için bitmiştir. Allah çalışan annelere kolaylık versin. Şükür ben çalışmıyorum, dayanamazdım herhalde.

Araya doğumgünümüde sıkıştırdık. Resimler yanda. Keşke evim daha büyük olsada aile+dostlar parti verebilsem. Bu sene dışarıda yapalım ve herkes Alman usulu olsun dedik ama o da yemedi. Şimdi aileme hadi gelin lokantaya gidiyoruz ama parayı siz ödeyeceksinizde denmezki.

Ada sorularına devam ediyor; Anneeee kakalar nereden geliyor. Bakın daha bağırsağın İngilizcesini öğrenmedim. Vakit bulamadım.!! Bir ana önce kitap almalıyım bu konularda çocuklara göre bilgi veren.

Cumartesi günü hepbirlikte ilk defa Cem inde dahil olduğu bir sinema aktivitesi yaptık. Rapunzel, biz Ada dan fazla güldük desem yeridir. Çok güzeldi mutlaka ailecek gidin. Ada yazıları ezberlemiş, okuyor sanırsınız. 3D ve Disney ezberine girmiş maşallah. Çıkıştada oyun salonu keyfine diyecek yoktu. Kızımı aç bıraktık o gün büyükannesinde nohut-pilav ve yoğurt üçlemesini nefessiz götürdü. Onun böyle yemediğini gören Büyükbaba ve Büyükanne ( ellerine sağlık) Ada yı seyrettiler yemeği boyunca. Sonra biz Cadde ye gittik biraz Cadde aynı İstiklal Caddesi gibi çok kalabalıktı. Yılbaşı yoğunluğu hava da güzeldi. Azade yi gördük, ne güzel olmuştu. Paşabahçe eski ToysRus ın yerine yeni bir mağaza açmış, süper olmuş, bir saatimiz orada geçti. Insan evindeki herşeyi atıp oradan yeni bardakları, çanakları eve getirmeyi istiyor. Tavsiye ederim, bu güzel rahat mağazayı dolaşınız. Birde çocuk kitabı satan bir bölüm eklemişler. Remzi o kadar yakınki, iş yapacaklarını sanmam biraz aktiviteye ihtiyacı var oranın.

Bu sene dört dörtlük oldum yani 44 yasımdayım, arayan soran herkese teşekkür ederim.
Evimiz 15 kişiyi kaldırdı bu arada. Yaşasınnnn daha kalabalık toplantılara inşallahhh..

Sevgiler
Şişko anne Çiğdem

4 yorum:

Elifim uyurken dedi ki...

mutlu yıllar Çiğdem cim..
nice yaşlara olsun Ada ile sevdiklerinle inşallah.
sevgilerle
özlem

Belgin dedi ki...

Nice sağlıklı yaşlara.
Pasta çok güzel görünüyordu Çiçi sen yaptın galiba??
Ohhh kısırlar falan.
Belki bizede bir şeyler kalmıştır :))
Yarın geliyoruz öptüm kocamaaannn..

Oglak Kizlari dedi ki...

Özlem cim, Teşekkür ederim. Iyi dileklerinde çok güzel. sağol varol.
En kısa zamanda bir aktivitede görüşmek üzere.

Sevgiler
Yaşlı anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Belgin,

Bekliyoz yarın. Eee yapam bi kısır bir poaca. Yoksa poğaçamı yazılıyor. 15 kişiydik, kalan anne böreklerinide ben götürdüm, şansına küs :-)

Pastayı ben yaptım, blogda tarifi olması lazım. Ustündeki mum da bildiğin mum. Özel mum almayı unutmuşum.Anında bitti. Herkes çok beğendi bende zevkten dört köşe oldum.

Hamarat anne Çiğdem