9 Temmuz 2011 Cumartesi

Çizmeli Kedi akşamı



Merhaba,

Dün akşam '' Çizmeli Kedi'' oyunu akşamımızdı ve şimdiye kadar bulunduğumuz en kalabalık akşamdı. Merdivenler, en arkadaki sıralar, heryer, heryer doluydu. 20.30 da orada olmamıza rağmen, ltf, yer tutmayın anonsları başlamıştı bile. Yer tutmayın anansundan sonra, insanlar cesaretlenip boş buldukları yere sormadan oturmaya başladılar, bu da maalesef kavgalara neden oldu.

Neyseki önce başka biryere oturan Canan ve Nil de gruba katılınca herşey mükemmel oldu.
Yasemin in annesi, Meliha hnm da gelmişti, dedi ki bana sen nasıl geldin buraya? Yasemin hemen cevap verdi; arabasıyla annecim. Ben de Meliha hanıma dedim ki; biliyormusunuz sizin tüm tayfa burada çünkü benim sayemde. Böyle söyleyince ukalalık gibi oluyor ama böyle tüm çocukları biraraya toplayınca, anneleri babaları, planlar yapıp, ortak noktalarda sohbet ettiklerinde kendimle gurur duyuyorum. Blog sayesinde insanlar aktivitelerden haberdar olup, bir de üstüne katılımcı olunca; koltuklarım kabarıyor. Resim 1 ve 2

Dün kimler mi vardı, Yasemin, Musa ( bana yerini verdi, çok teşekkür ederim) Beliz, Meliha hnm, Yasemin in iki erkek kardeşi ve onun ailesi, çocukları, Damla ve Dilem, Canan ve Nil, Alev ve Buse. Eda ve Ömer kaan. Yaşasııınnn. Tam bir çete oldular ve tüm çocuklar yan yanaydı. Birbirlerini bebekliklerinden tanıyorlar ve iyi anlaşıyorlar. Ayşegül ve Irmak, bir de Şenay ım ve Nil im eksikti, onlar tatildeler. Keşke onlarda olsalardı. Bu vesile ile selamlar.

Şimdi ben gurur duymayayım da kim duysun. Iyiki varsınız. hepinizi çok seviyorum.

Çizmeli kedi oyunu ise güzeldi. Çocukların ilgisini çektiler. Hepsi pür dikkat seyrettiler, müziklerde dansettiler. Çok hoştular dün akşam çok.

Pazar günü son oyun sonrasında 12. Temmuz da ise büyükler için tiyatrolar var. Bir akşam da Ada yı satıp o aktiviteye katılırsak ne mutlu bize. Planlarım arasında sırayla arkadaşlarımı ve çocuklarını alıp Şile ye yapılacak olan günübirlik deniz ve kum turlarımız olacak. Duyurulur.

Tiyatrodan sonra tüm çocuklar. Yasemin grubu hariç. Dört tur trene bindiler. Anneler sohbet etti. Sonra herakşamki rirüelimiz, büfeden soğuk süt alma bölümü gerçekleşti. Orman ın doğanın gözünü seveyim, o arada şöför babaları beklerken ve sohbet ederken üşüdük bile. Hava öyle serindi. Sonra da eve dönüş. Aşağıda ki film

Yolda Ada kız uyudu ama kızım uyan seni yukarıya taşıyamam, ananın aksı düz, beli iyi diil seni taşıyamam dedim ve güzel kızım uyandı ve hafiften ağlayarak da olsa yukarı çıktı (daha 4.5 yaşında) ve anne dişimi fırçalamasam olurmu dedi, meleğim. Olur tabi dedim ve küt. Uyudu.
Nihayet bu sabah ta 10.00 da kalktı. Aynı gün havuz a da gitti, parkta da oynadılar. Çocuğum aktivitelere öyle alıştı ki. Ada hadi kızım kapat bilgisayarı diyorum ve şöyle bir soru geliyor, tamaaaam anne şimdi ne yapacağız? cevap; parka gidiyoruz. :-) Yihhhuuu...

Geçenlerde kızıma taze nane verdim. ye bitanem, belki tadını beğenirsin. Yedi ve sordu, anne, insanlar bunu yiyormu? Gülmekten cevabı biraz geç verdim.

Şimdi merakla, kızım suyun yüzeyinde kolluksuz ne zaman durabilecek diye bekliyoruz. Yüzebilirmiki. Sağolsun teyzesi.

Mutlu ve arkadaş canlısı, yoğun anne Çiğdem