30 Ekim 2011 Pazar

Yuva kazamız, kafamız yarıldı.

Merhaba,

Allahımıza bin şükür. Bir arıza kalmadan bir kafa yarılma olayını atlattık.

 Cuma günü 29 Ekim kutlamaları için yuvaya davet edilmiştik. Aslında sabah geç uyandık ama Ada kız çok ısrar edince haydi bir 15 dk bilemedin yarım saat birakayım dedim. Çok istedi çünkü, kapıda balonları, bayrakları görünce dahada bir heveslendi kızım. Tören bitmiş ama haydi madem çok istiyorsun dedim. Kızı bıraktım.

3 dk mesafedeki ATM ye para yatırdım ve dönüşte haydi şu bankta biraz oturup bekleyeyim, bu kadar kısa sürede alırsam Ada şimdi caz yapar dedim. Oturdum ve telefonum çaldı, Yuva arıyor, Allah Allah; Ada düştü, hastahaneye götürüyoruz gelin. Tamam dedim kapattım ve yuvanın ne tarafta olduğunu birtürlü bulamadım. Bir 30 saniyem kayıp.

Sonra hemen yürüdüm ve Ada öğretmeninin kucağında, öğretmenin eli Ada nın kafasının arkasında ve gazlı bez kan içerisinde üstüne  kanama hala devam ediyor. Kızımın sesi çıkmıyor ve yüzler endişeli, Allahım sen yardım et.

Ne oldu dedim ve kızım beni görünce ağlamaya başladı ve benimle konuştu. Ohhhh nasıl bir boşalma size anlatamam. İnsan ''düştü'' kelimesinden sonra öyle şeyler düşünüp yola koyuluyorki, kızım bilinci yerinde benimle konuşunca çok rahatlamış hissettim kendimi. Öğretmen de şokta kızımı bana vermiyor, bir süre alamadım ve deli oldum tabi.

Ilk gittiğimiz poliklinikte beyin cerrahı yok. Hemen bildiğim Ada nın doktoruna yöneldim  Üniversite hastahanesine çok yakın olmasına rağmen taksi ile gittik. Tabi tatil başlıyor, Gökmen bey yok ama Zeynep hanm çok yardımcı oldu, bizi yönlendirdi ve kızımın kafasına canlı canlı 3 zımba atıldı. Off arkadaşlar Allah kimseye göstermesin.

Buna rağmen benim uslu kızım yaygara koparmadı. Ona dedim ki, kızım ağlayabilirsin tabi, biliyorum canın yanıyor ama ltf bağırmadan ağla olurmu. Tamam anne diyip bana bir sarıldı ki. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Sonrasında boşaldım tabi.

Dr. dediki ilk 24 saat çok önemli, uyutmayın ve kusarsa derhal gelin. Bu hastahaneye gelmeyin çünkü bu bayram nöbetçi beyin cerrahımız yok. Röntgen çekildi, kemiklerde bir problem yok. Tomografi için durumu bizce gerektirmiyor, o kadar radyasyon yüklemeye gerek yok şimdi. Haydi buyrun.

Eve geldik, kız uyumak istiyor. Uyutmamak mümkün değil, oturuken gözleri kapanıyor. Yavrum korkudan kafasını oturduğu koltuğa dayayamıyor ve bu onu yoruyor, kafasına zımba yemiş korkmuş, düşmüş annesi yanında değil v.s. v.s.  Çocuk yorgun, Cem ile karar verdik, uyutalım ama bir saat sonra kaldıralım. Herzaman pirpirikli olan Cem bu sefer dedi ki; bizimle düzgün konuşuyor, hastahaneden de gönderdiklerine göre bırakalım iki saat uyusun dedi. Uyuttuk, sonra kadırdık, bişey yemiyor, zorlayamıyoruz, çünkü kusarsa derhal hastahaneye gideceğiz. Biraz Calliou, onu bile seyretmek istemiyor.

Sonra tekrar uyudu ve o gece her iki saatte, sırt üstü yatmayı çok seven ama maalesef yan yatmak için uğraşan kızımı uyandırdık ve mantıklı cevaplar vereceği sorular sorduk, sonra uyumasına izin verdik. İlk sorumuz, bugün ne gördük kızım biz, hani babaya söyleyecektik? Dişçi anne. Tamam kızım uyuyabilirsin. Aferin.

Sonra ki soru; kızım anneannein ismi ne? Nimeeeet. Oh tamam kızım hadi allah rahatlık versin.

Biz nereye gittik tatile, Gökçeada. Oh. Hadi yat.

Bir sonra ki soru; kızım büyükannenin ismi ne; Zekiye. Oh, hadi kızım uykuya, burada Ada bile gülmeye başladı. Bide çabuk uyanıyor kızım oh. Çünkü dr. sarsmanıza rağmen uyanmıyorsada gelin.

Böyle böyle sabahı bulduk. Anne cıktım dedi, kahvaltısınıda güzel yaptı. Bir ohhhh daha. Allahımıza bin kere şükür.

Sabah ta anne kalk, Disney Channel da Tinker Bell vardı hani 07,30 da. Ah evet vardı kızım. Oh ne güzel bunları hatırlayıp konuşabiliyorsun kızım. Güzel kızım.

En kötü yaralar kafa arkasına alınanlarmış. O yüzden o olursa getirin, bu olursa getirin şu olursa aman getirin diye öğüte boğuyorlar hastaları haklı olarak.


Bu sabah ( Pazar) Ada babasının kucağında pansumanda. Hülya ablasının da elleri pek hafifti. Ada Hülya abla canımı hiç acıtmadı dedi. Bi de iyileşiyor tabi. Eve gelince saçını hafif tarayıp, toka bile taktım. ( Şükür) T-shirt ünü çıkartmıyor Ada, kanlı ve kirli ama çıkarmak istemiyor kafası acır diye. Kızım keselim diyorum onada olmaz çünkü Winks li t-shirt, çok kıymetli.


Bu da çok net olmasada kafasında ki zımbaların yakından görünümü. Kızım benim. Ilk gün Alpay abisi ( Dr.) saçlarını tabili kesti veya kazıdı, yarayı görebilmek için tabi. Canım.. canım.

Hergün pansuma gidiyoruz, 4 gün sonra yıkanabilir ve bir haftada dikişler alınacak dediler.

Bu arada Yuva  daki öğretmenler de çok üzüldüler, istesek orayı kapattırabiliriz ama düştüğü oyuncağı ve kafasını çarptığı duvarı hemen halletmelerini söyledik. Zaten biz yaptık bile dediler.

Bu işten para kazanan profesyoneller olarak 15 dk. sadece 15 dk çocuğuma bakamadığınıza inanamıyorum dedim onlara, dayanamadım ağladım onlara bunları söylerken. Eve ziyarete geldiler ve telefonla gelişmeleri hep takip ettiler. Bir de benim kızım yaramaz da değil, koşarken düştü de değil.  O sefil oyuncaktan uçmuş yavrum. Bir öğretmen 3 çocuğa bakmayı becerememiş yani, o da ağlıyor bu arada ama lafımı sakınmadım.

Olgunluğumuz için bize teşekkür ettiler, başkası olsa bizi dinlemezdi bile ortalığı yıkardı dediler. haklılar. Ama bizim de yapımız değil işte. Ben hatta oyuncaktan düştüğünü bilmediğim için benim yanımda da olabilirdi diye teselli ettim öğretmeni. Ki onların kendi çocuklarıda aynı yuvada. Yuva sahibinin çocuğu aynı yuvada, ben onada çok güvenerek haftada 1 vermiştim kızımı oraya.

Millet, çocuğunu sabah 7 akşam 19 veriyor, neden benim çocuğum da dedim.
Keşke kızımı yuvaya bırakmasaydım da dedim.
Keşke, annemlerle kısa kaplıca tatil davetine evet deseydim de dedim.

Ama çare yok, olacağı varmış, her işte bir hayır vardır belki daha büyük birşey olacaktı dedik ve kızımız iyi Allaha bin şükür dedik. ( Yuva nın ihmali kesinlikle var tabi)

Tabi kızımız iyi ama ne jimnastiğe ne yüzmeye nede parkta eskisi gibi rahat oynayabilmesi en 6 ay mümkün değil.

Allah kimseye dert vermesin. ( Amin)

Annemlere söylemedim tatilde keyifleri kaçmasın diye. Affediniz beni lütfen. Ada iyi, merak etmeyin. Anneannesi bir pansumana sizi de bekliyoruz. Yıldız teyzesi sizi de. Zımbaların alınmasına ise babayı bekliyoruz inşallah.

Aklı yerinden çıkmış anne Çiğdem







27 yorum:

Unknown dedi ki...

çiğdem çok geçmiş olsun ben resme bakamadım bile o nasıl olgun davranmış öyle.
çok üzüldüm gerçekten.allah beterinden saklasın gerçekten çok üzücü :(
neler yaşadığınıda tahmin edebilyorum insan neler düşünür saniyeler içinde allah kimsenin başına vermesin.verilmiş sadakanız varmış ki şükür iyi şimdi.
çok geçmiş olsun tekrardan

Asortik Krep dedi ki...

Birşey olduğunda insan en önce kendini suçluyor ama olacaksa önüne geçemiyorsun.Geçmiş olsun ve resme ben zor baktım,sen nasıl çektin öyle..? :) Sen güçlü bir kadınsın,Ada 'da öyle.(maşallah)

buzlubadem dedi ki...

İnsanın evladının kılına zarar gelmesi ne zor bir şey, Allah şifa versin. Beterinden korusun.

Belgin dedi ki...

Ada kızım, Çiğdemim büyük geçmiş olsun çok üzüldüm.
Arkadaşım ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum. Allah beterinden korusun inşallah,bir dahada böyle bir kaza göstermesin.
Arayacaktım ama geç oldu Ada kız uyumuştur.
Kendinize dikkat edin.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Önce çok büyük geçmiş olsun! Kızınız Ada'nın bu düşme olayından sonra kalıcı bir rahatsızlığa düçar olmadan iyileşmesi çok sevindirici bir durum.

Ben de sizin bu haberi bir arkadaşımın bloğundan gördüm ve sizi tanısam da tanımasam da bir geçmiş olsun demeden edemedim.

Yüce Allah kızınızı sizlere bağışlasın. Çocuklarımız için her saniye tetikte olmamız gerekiyor. Asla ihtimal ve ihmale yer vermeyeceğiz. Biz onları korumak için elimizden geleni yapacağız, ama tüm bunlara rağmen başına bir iş gelecekmiş, o da Allah'tan.

Tekrar geçmiş olsun dileklerimle birlikte en Güzel'e emanet olun saygılarımla.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

çok çok geçmiş olsun.. ay içim gitti resmen.. çok şükür atlatmışsınız.. allah daha beterlerinden korunsun..

annesiningülü dedi ki...

aklın yüreğin tabi çıkmıştır yerinden.
benim kalbim hop etti buradan :(
hele o zımbaları görünce :(
ne desem; çok ama çok geçmiş olsun.
allah kötülüklerinin göstermesin yavrularımızın. (amin).

Oglak Kizlari dedi ki...

Sezobigo,

Teşekkür ederim. Metanetliymiş benim kızım.

Amin.

Şükür, bitanem, şükür.

Bitmiş anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Asortik krep,

Sağol desteğin için.
Güçlüyüz biz. Yaşasın.

Gaz almış, kim tutar beni anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Medura,

Doğru söze ne denir. Amin. Teşekkür ederim.

Şükreden anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Belgin im,

Sağol, varol. Bittik ve artık tırsık bir anne olacağım kesin.

Amin, amin.

Tırsık anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Recep Altun,

Ne kadar naziksiniz, incesiniz.
Teşekkür ederim.

Evet herşey Allahtan, herkesin bir şekilde bir sebebi olacak biliyorum ama işte insanı evladı ile sınamasın.
Amin.

Korkmuş anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Sevgi,

Sağol bitanem.
Arayan soran tüm sanal, gerçek arkadaşlara şahsında teşekkür ederim.
Iyiki varsınız.

Amin.

Bin kere şükreden mutlu anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Bahar,

Ah o zımbalar. İyiki varlar ama narkozsuz, bide çıkacak onlar, ah.. ah..

Amin.

Endişeli anne Çiğdem

aslı dedi ki...

Yaşadıklarınızı tahmin edebiliyorum. Küçük oğlum birinci sınıfa başladığı ikinci hafta ben de okuldan öyle bir telefon almıştım maalesef. Neyse ki ucuz atlatmışsınız, daha ciddi de olabilirdi. Hepinize çok çok geçmiş olsun.
Minik Ada'ya da cesaretinden dolayı benden kocaman bir aferin. Yanaklarından öpün benim için lütfen. Sevgiler:)

Oglak Kizlari dedi ki...

Ah Aslı,

Öpmem mi. Allah kimsenin başına vermesin.

Size de geçmiş olsun.

Hep şükreden anne Çiğdem

mine dedi ki...

canım geçmiş olsun zımbaları görünce içim tuhaf oldu anne olarak mahfolmuşsundur çok geçmiş olsun birşeyin olacağı varsa oluyor ne dersen de içini ferah tut Allah'a binlerce şükür ucuz atlatmış canım benim

Yesim dedi ki...

Merhaba Cigdemcim isigimiz,pirlantamiz Adamizin basina gelenlere cok uzulduk buyuk gecmis olsun...Allah herzaman korusun melegimiz Adayi.Sizi cok seviyorum ve ozluyorum.
Sevgi ve dostlukla Yesim:)

hintcevizi dedi ki...

Ahh çok geçmiş olsun yeni gördüm :(
çok zor bu durumlar.. insan ne yapacağını şaşırıyor. Allah herkesin çocuğunu nazardan saklasın.

gülay dedi ki...

Ah canım Adam benim nasıl canın yanmış kıyamam ben sana....
Çiğdem çok ama çok üzüldüm canım.Biz herşeyden sakınır kollarken bunların başımıza gelmesine ne demeli hiç bilmiyorum:(
O Ada kızımı çok ama çok öpüyorum tekrardan çok büyük geçmiş olsun

Oglak Kizlari dedi ki...

Ah Yeşim im,

Sorma, kimseye yaşatmasın.
Gerçi deprem oldu, şehitlerimiz var.
Ateş düştüğü yeri yakar derler ya doğruymuş.

sağol bitanem, bizde seni çok ama çok özledik. Arman ı öp bizim için.

Selamlar.
Özlemiş anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Hintcevizi,

Sağol varol.
Amin.

Şükreden anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Gülay ım,

Sağol. Iyiki varsınız.

Amin.

Hep şükreden anne Çiğdem

yerdenuzak dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun,çok üzüldüm. İnsan en yapacağını şaşırıyor bu durumlarda:( Acil şifalar diliyorum prensese♥

Oglak Kizlari dedi ki...

Yerden uzak,

teşekkür ederim bitanem.
Şükürler olsun.
Olabilecekleri düşününce şükürler olsun.

Kahrolan anne Çiğdem

senem dedi ki...

Sevgili Oğlak Kızları,

Biraz geç oldu ama çok çok geçmiş olsun Ada'ya. Neva da 2 yaşına girmek üzereyken benim bir ihmalim sonucunda düşmüş ve başının arkasını benzer şekilde yarmıştı, 3dikiş atıldı :(( Çocuklar bu tür durumları bizden çabuk atlatıyorlar neyse ki. Allah korumuş, daha kötü birşey olmamasına çok sevindim.

Oglak Kizlari dedi ki...

Senem cim,

Bize daha geç olmadı.
Geçti şükür ama hatırladıkça bir fena oluyorum.

Sağol. Neva ya kocaman öpücük bizden.

Blog unu ziyaret etmek üzere olan anne Çiğdem