6 Mayıs 2015 Çarşamba

Kebapçı Enver - Denizli

Merhaba,

Daha beş dakika olmadı Kebapçı Enver de kebap yiyeli. Böyle birşey, lezzet olamaz. OLAMAZ.
Mutlaka ama mutlaka geliniz Denizli ye ve bu lezzeti tadınız.
Bayramyeri, çarşı içinde gördüğümüz lavaş pide yapan fırınlar, yine çarşıda balık ta kahve içerken önümüzden geçen, genç çocukların, uzun tahtalarda taşıdığı pidelerle hazırdık aslında yemek yemeğe.



Haydi acıkalım dedik, buranın caddesini bulduk, dolandık, e alışveriş merkezi de varmış, selam çaktık devam ettik. Krem kavanozu aradık, bulamadık. Kavanoz cu, 1950 den beri Denizli de Paşabahçe bayi olan Efrayim bey ile tanıştık. 



Gezdik dolaştık, Babadağ çarşısını da gezdik. Rahat 2000-3000 tl yi acımadan bırakabileceğiniz bir çarşı. Acıktık ve geldik bu efsunlu kebapçıya.



Biraz bekledikten sonra geldi güzelimiz masaya. Ekmekler yağlanmış, altında üstünde serilmiş. Kebap gözükmüyor. Oy oy oy, açtık hazineyi,nyaptık dürümleri.milk ısırık, cennetteyiz. Billahi cennetteyiz. Iyiki burada oturmuyoruz. Cem ve Ben gözümüzde cennet hareleri dolaşarak, yemek yemek budur diyerek hafif kebabı evvet, tanımı bu hafif kebabı mideye indirdik. Cem bile kırıntıları topladı. Yanında kuru acı biber,mayrı bir tabakta dilimlenmiş domates ve soğan. Elle yeniyor, gelen her üç masadan biri soruyor, ellemi yiyeceğiz. Evvet.



Hele kebabın üstünde,mhayvanın çıtır yerleri vardı,mhani ördek yediğinizde olduğu gibi. Cem yemedi, sevmem yağ dedi, ben Karatay a bir selam çaktım ve offff cennet 2. 



Bir zamanlar birlikte Cnn Türk te bir kuzu çevirme kısa filmi seyretmiştik. Aynı o işlem ve harikulade.



Tam bitirdik, hop yan masaya ayrı bir tabakta başka bir et geldi. Garsona sordum, o nedir, ciğer abla, siz geldiğinizde daha pişmemeişti,ntadımlık veriyoruz. Bir tanecik alayım dedim, porsiyon geldi. Offf ciğer, böbrek değil, bildiğin lokum.


Geliniz ve yiyiniz.
Şiddetle tavsiye ederiz.

Ücret mi, porsiyon 20 tl dedilerdi, asla pahalı değil. DEĞER.

Kalın sağlıcakla
Dehşet keyifli anne


2 yorum:

KUZEYLİMİNE dedi ki...

Ağzımızın suyu aka aka okuduk eşimle yazınızı, canımız nasıl çekti anlatamayız.Bu mekanlar hep gidilmeli diye kayda alındı.

Nilgün Komar dedi ki...

afiye olsun.. denizli ye ikinci gidişimde uğrayacağım inşallah..