18 Kasım 2011 Cuma

Darıca hayvanat bahçesi ve Pitta

Merhaba,

Gecenin 1,30 u uyku tutmadı. Böyle birşey ilk kez başıma geliyor desem.
Kahve bile içsem uyurum ben bebek gibi, ne oldu???
Akşam çay içtik, hiç adetimiz değildir, bi de güzel demlenmiş, üç-dört bardak içtik, Cem de geldi şimdi bide kapıyı vuruyor nazik eşim :-) Gitti uyku bizde. Çaydan herhalde. Yaşlanıyoruz yaw.

Yarın akşam da misafir var, uyu Çiğdem. Ya sabır.

Neyse, boşverelim, şükredelim ve yazımıza geçelim.

Bayram tatilinde Ada kızın isteği üzerine Darıca daki hayvanat bahçesine de gidildi. Hava çok güzeldi ama çok kalabalıktı. Otopark ta yer yoktu, arka sokağa biryere parkettik, oraya da pazar kurulmuştu, önünde Kürtçe konuşan gençler kavga ediyorlardı, kız meselesiydi galiba. Araba yı Allaha emanet edip, girdik bilet kuyruğuna. Adam başı 15 verdik, Ada'ya  bedava. Ironi işte. Epeyi bir vakit geçirdik o kalabalıkta. Kız mutlu biz mutlu, kalabalığa ve yurdum insanına rağmen!!


Parkın içinde dolanan bir tren var artık. Son gittiğimizde yoktu. Tren 2 Tl adam başı, Ada ya yine ücretsiz. Kullanan bey aynı zamanda rehberlikde ediyor. Güzel buluş. Cem ve Ada meraklı bakışlar atıyorlar etrafa.


Bu güzel heykelin hikayesi nedir bilmiyoruz. Güzel poz dimi. Cem e göğüsleri tut dedim ama uymadı terbiyeli kocam bana.



Baba kız ve deveye bakış.


Heryere yedicüceler serpiştirilmiş. Ada kız bayıldı. Parkın içinde yüz boyama, balon v.s hizmetide veriliyordu. Biz bu etkinliklere katılmadık. Yüz boyası zararlı aman. Ama çocuk parkında epeyi bir vakit geçirdik. Çok güzel kaydıraklar eklenmiş. Ada pony de bindi.  3 Tl.


Eşşek Cem in elini yaladı. Ada gülmekten öldü.


Lama ya tüküren yurdum insanları, Rakun un burnuna sopa, araba anahtarı sokmaya çalışanlar!!! Hayvanları kafese koymuşlar ama tam tersi olmalı. 


Kaplumbağa gerçekten devasaydı.


Aslan, Kaplan,Jaguar, halleri içler acısı. Tüm hayvanların öyle. Kafese hiç yakışmıyorlar.
Empati yapın, ne kadar kötü bir his.



Aaaaa Yeşim halanın memlektinden Kangurular diyor Ada kız.Yeşim hala ya,Arman a ve Veysel e selam ederiz.


Ada nın elindeki ''pop corn'' için bile 10 dk. sıra bekledim desem. Taze taze çıktı diyede kendimi teselli ettim. 2,5Tl  Ada kız ve balık iletişime geçti. Balıkları ve kedileri özel seviyor Ada kız.


Bahçenin içinde bu tahta gibi pek çok aktivite var. Eğlenceli.



Bayramın birinci günü, Berrin ve Teoman da, geldiler ve Ada kız ın çok beğendiği bir Barbie terlik seti getirdiler. Sağolsunlar. İçinden bu taç ve kolye, küpe v.s de çıktı. Ada ve herkes taktı bu setleri ve resimleri çekildi tabi. Buyrun ilk sırada büyükanne.



Hayvanat bahçesi akşamı, Selim ve Kübra ya davetliydik. Kübra bir hazırlanmış, döktürmüştü yine. Yine zevkli bir masa buyrun. Balık da ardından geldi. Bak ben artan balıkları alıp, köfte yapacağıdım. Tüh unuttum. Ellerine sağlık Kübraaaa.


Bu resmi, bu yazıdan sonra Maltepe belediyesine göndereceğim. Ada ile Maltepe den bir aktivite dükkanından dönerken Migros un arka tarafından yürüdük. Arkada haftasonu çocuklara sattıkları bu pamuk şekerler; '' sokak satıcıları'' yazısı olanlar duruyordu. Öylece açıkta, çöplerin yanında. İçine böcek mi giriyor, fare mi dolanıyor ne oluyor bilinmez. Ne olur almayalaım çocuklara dışarıdan bişey. Eşler, dostlar, babalar, büyükler ltf  çocuklar sevinsinler demeyin. Zehirliyoruz maalesef onları.

Maltepe Beşçeşmelerde, Esinle oyna diye tahta oyuncaklar ve organik gıdalar satan bir yer açılmış. Kartal organik pazar dada aktivite düzenliyorlarmış. Yakında bu dükkanda da aktivite yapılacakmış.

Tam karşısında Sokak diye bir dans, müzik aletleri aktiviteleri olan bir yer daha açılmış. Haftaya Salı Ada piyano denemesine gidecek. Maltepe li ve çocuklu ailelere duyurulur.


Dün cicoşları haber vermeden ziyaret ettik. Planda yoktu. Iyiki plana girmiş. Yıldız, bulgurlu lahana dolması sarmıştı. Ihmmm çok lezzetliydi, bizde sebeplendik. Ellerine sağlık Yıldız usta. 


Cem beni bilgisayar başında, arkadan çekmiş. Saçımı kestirdiğimden bu yana üşüyorum ben.


Bugün kızımın rutin diş kontrolüne gittik. Çürük yok şükür. Diş macunu kullanmaya başlayabilir dedi. Oral B en iyisi dedi. Ada kız evdeki üstünde tweety olan Colgate i kullanamayacağım diye epeyi ağıt yaktı. İkisini sırayla kullanırızda anlaştık. Zaten mercimek tanesi büyüklüğündeki macun için bayağı bir tartıştık kendisiyle.


Muayaneden sonra Ada kız epeyi bir vakit geçirdi hemen diş koltuğunun yanında olan bu köşede.


Gelelim pitta ya. Lazca ve Rumca da ekmek demekmiş Pitta. Oysa buna ben Ingiltere deyken Pitta Bread derlerdi. Ekmek ekmek.  Komik. Evet mayaladım.


Bayağı bir mayalandı. Beklesem daha da kabarırdı ama vakit yoktu.


Tepsiye dizdim.


Ada kızda kendi şekilli ekmeğini yaptı.


Arada soya fasülyesini nemli pamuk arasına koyduk. Bakalım filizlenecekmi. Ada kız merakta. Gece kalkıp bakmaz umarım.



Piştikten sonra ekmekler. İkisi güzel kabardı, diğerleri kabarmadı. Niye Yıldız??? Sonra 16 cm çapında açıp, tepsiye sadece 2 adet koydum. Onlardan biri çok güzel kabardı ama fırının kapağını açmadan söndü gibi, diğeri kabarmadı niye acaba?? Lezzet süper oldu ama.

Buyrun bu ekmeğin tarifini aldığım link ve malzemeler, tarif için link e tıklayın bi zahmet. :-)

Kalın sağlıcakla.
Pitta sevdalısı anne Çiğdem

lhttp://mandalincikmazi.blogspot.com/2011/10/pita-ekmegi.html

Malzemeler;

Malzemeler :
1 pk instant maya
1 bardak ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
aldığı kadar un
irmik ( altına serpmek için )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





6 yorum:

Tijen dedi ki...

Ya Çiğdem'ciğim bu kız çok tatlı olmuş? Bayılıyorum onların mutluluklarını izlemeye. Biz de geldiklerinde Maya'yı Antalya'daki hayvanat bahçesine götürdük. Biraz meşakkatli oldu gidişimiz ya iyi ki gittik!

Oglak Kizlari dedi ki...

Aslında Antep tekine gittmek var ya du bakalım.

Maya da buyumüştür. Zaman uçuyor.
Bizle oldukları bu vakitlerin tadını çıkarıyoruz.

Niye zor oldu, trafik vardı deme sakın.

Hayvanları, hayvanat bahçesinde görmek istemeyen anne Çiğdem

mine dedi ki...

ne güzel ne yoğun günler verimli hayvanat bahçesine gitmenize bayıldım Ada'nın istemesi eğlenmesi çok tatlı bu arada tüküren salaklıklar yapan insanlara ne yapmak gerek hiç bilmiyorum ...
dişçideki masaya ben de bayıldım , ben de mi gitsem ne oraya : )P burada çok gizemli görünüyorsun arkadan
sevgiler...

Oglak Kizlari dedi ki...

Mine cim,

Gizemli, çok kibarsın. Bence korkunç gözüküyorum :-)

Ring anne Çiğdem.
( seyretmişmiydin o filmi?)

mandalincikmazi dedi ki...

Çiğdemcim,
beğenip pita ekmekleri yapmana sevindim çok onure oldum .
Niye kabarmadı sorusuna gelince hm bi düşünelim
1. mayan tazeliğini yitirmiş olabilir büyük paket kullanıyorsan paketi her açışta maya hava aldığından çabuk bayatlar bunun yerine tabi büyük boy maya paketi kullanıyorsan tek kullanımları tercih etmeli.
2. maya yeteri kadar mayanamamış olabilir veya mayalanma esnasında hamur üşümüş olabilir ki bunada mutfak dilinde maya küstü diyolar :)
3. İçine koyduğun süt sıcak olabilir bu da mayalanma olayını etkiler.
Yine de sorun değil ilk deneme için nefis olmuşlar ellerine sağlık.....
Pes etmek yok tekrar dene bak nasıl kabaracaklar.....
Ada çok tatlı maşallah nazar değmesin.
Sevgiler.....

Oglak Kizlari dedi ki...

Yıldız cım,

Evet haklı olabilirsin.
Maya işi girince işler karmaşıklaşıyor.
Bu arada ekmekler hiiç bayatlamıyor, hala yiyoz.

Ellerine sağlık.
Takipçi anne Çiğdem