22 Kasım 2011 Salı

Mc Donald's Tiyatro ve Esin abla.

Merhaba,

Bugün yazı yazmak akşama kaldı. Tüh.

Sabah 10,00 da kalkıp, spor yapıp, kahvaltı etmeden ( sütlü kahvemi içtim ama ) arada Ask ve gurur filmine bir başlangıç yaparak, sokağa 12,40 da fırladık. Doğrucaaa Türkan Saylan Kültür Merkezi ne.

Tiyatro vardı bugün. Uyuyan Güzel, Sarıyer Tiyatrosu ve finansör Mc Donalds. Daha dün Mac Donald's daydık, yanlış anlamayın, burger için değil, bahçesinde ki oyun alanı için. Kimse tiyatro var demedi. Vaaayyy sadece yuvalara. Hedef atışı demek. Akıllı pazarlama yapan Mc Donald's a bakın siz.

Aslında Ada nın artık gitmediği yuva gidiyormuş. Yasemin sağolsun haber verdi. Bizde dışarıdan katılabilirmiyiz dedik. Olur dediler. Saat 13,20 de başladı oyun.

Gise de ödeme yapalım dedik ama Mc Donald's dan tanıdığımız bayan, buyun buyrun dedi. Sonra aşağıda hesap yapılırken de ödeme yapmak istedim ama sağolsunlar bizden para almadılar. Bizde yetmeyen diş fırçası v.s hediyelerden almadık. Bundan sonra Anadolu yakasında olan tüm aktivitelerden bizi de haberdar edin dedik.

Ben de hemen dışarıda oturup kitabımı okudum.Biraz serindi ama olacak o kadar. Keyifliydi.


Koca salon doluydu. Birsürü ufaklık, tek sıra halinde salona doluştular, kimileri aynı renk ceketlerden giymişlerdi ki karışmasınlar. Hepsi çok şekerdi. Ben dışarıda otururken en az 10-15 çocuk suya veya tuvalete öğretmenleri ile birlikte dışarı çıktılar. Bir tanesi tanıdık geldi bir baktım Ergeldi lerin oğlu Kerem. Ne kadar büyümüş, maşallah. Sonra emin olmak için sordum evet oymuş.


Kızım ve öğretmeninin aldığı elbisesi.Bir heyecan, bir heyecan. Tiyatro ve sinemayı çok seviyor benim güzel kızım.


Ada yı almaya içeriye girdiğimde, bir arka sırada bu manzara ile karşılaştım. Uyumuş garibim. :-)


Oyun çıkışı Ada sürekli kötü bakterilerden bahsetti. Ben evde ne kadar anlatsamda, tiyatroda söylenenelere çok önem veriyor ve daha kolay öğreniyor. Eve gelip yemeğimiz yedik ve doğruca piyano dersine. Aaaa.. öğretmen fenalaşmış, hastahaneye gitmiş. Geçmiş olsun. Bizde tam karşısındaki Esin ablanın tahta oyuncak dükkanının önünde küçük bir masa ve üstünde oyuncaklar görünce oturuverdik.


Esin abla ve Ada. Pür dikkat.


Tahtalar, tuğlalar. Bir tane de biz aldık. Bakalım evde de oynayalım.

Sonra piyano hocası geldi. Ada için erken dedi ve mümkünse bayan öğretmen olsun daha çok konsantrasyon sağlıyor kızlar için dedi. Gencecik adam, yüksek tansiyon. Patavatsız ben ona da söyledim. Bazan çenemi hiç tutamıyorum.

Yaprak ile Cüneyt te geldiler ve bize katıldılar bir süre. Çay da içtik ohhh...

Orff diye bir sistemden bahsetti, piyano öğretmeni genç adam. Ada için o sistem daha uygunmuş. Bakalım araştıracağız.

Menü mü, nohut ve beyaz pilav. Ada soruyor annneeeeeeee beyaz pilav mı pişiriyorsun kokuyor. Evet annem, cevap ıhmmm...

Dün sabah spor yaparken tv de bir reklam dönüyordu '' umutsuz ev kadınlarınııı'' az sonra. Ada şöyle dedi aaaaaa  anne sende ev kadınısın. Evet bitanem. Ama sen umutsuz değilsin anne. Bravo kızım değilim bide üstüne mutluyum çünkü sana sahibim. Cevap; annneeeee.

Büyükannenin mutfağında yeni bir puzzle var. Ona bakmış bakmış ve Zekiye anne ye şöyle demiş; Yılmaz gördü mü bu resmi, beğendi mi???  Büyükanne gülmekten cevap verememiş. Yılmaz, büyükbabası ama Ada ona ismiyle hitap etmez normalde.

Dün Ada kakasını yaparken de şu şarkıyı söylüyordu, pisi pisi kopatım, vallah.. nasıl.
Biz cd ler dinletiyoruz o gidiyor bu şarkıları söylüyor. Hey hayt.

Öperim.
Cem gelicek Çiğdem gider.

Munis, mutlu evkadını, anne Çiğdem

8 yorum:

mine dedi ki...

amanın mutlu ev kadını, nelere dikkat ediyorlar maşallah... ne güzel bir gün fıstıkla birlikte ... ya evet ya kırk kere söylesen de tiyatroda duyması başka , evde kulağında yer etmiş oluyor öte yandan

Ahu Türkyaşar dedi ki...

:)) Çok tatlılar ama ya!! Hayatın içinde onlar da birşeyler yapacağız diye uğraşıp duruyorlar. Şu dünyada en sevdiklerim çocuklar :)) Hepsi Allah'a emanet olsun...

gülay dedi ki...

yerim ayol ben böyle psikopatı:)
Piyano içinse biz geçen yıl bir kaç ders devam ettik,ardından yaz tatili ve taşınma işi çıkınca rölantiye aldık.Ama kadın öğretmen fikrine kesinlikle katılmıyorum Çiğdem.Bizim hocamız erkekti, çocuklarla ilişkileri çok iyiydi.Bildiğin gibi şimdiki öğretmeni de erkek Talişin:)
Başka bir okulla daha görüşmeni tavsiye ederim.

Oglak Kizlari dedi ki...

Mine cim,

Evet, bundan böyle bende tiyatro sahnesi kurup öyle vereceğim dersleri.

:-)

Akıllı anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Ahu,

Amin, kocaman bir Amin.

Değil mi ya. Çocuklar çok şeker.

Mucuk mucuk çocuk sevmeyen ama seven anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Gülay,

Sağol bitanem.

Bizim kız da öğretmenin erkek olduğunu duyunca, bayan öğretmen istemişti. Ama doğru söylüyorsun, önemli olan eğitim sistemi ve alakası.

Cuma günü bir başka yere gideceğiz inşallah.

Psikopat anne Çiğdem

annesiningülü dedi ki...

of senin ev hallerini kıskanıyorum :) bilesin ;)

Oglak Kizlari dedi ki...

Kıskanmayın Bahaaarrr siz de gelin :-)

Davetkar anne Çiğdem